Spennende Lightroom-utfordrer

Selskapet Macpun, som snart skal endre navn til Skylum, har kunngjort lansering av bilderedigeringsprogrammet Luminar 2018. Utviklerne påstår at de kan lage bedre program enn Adobe Lightroom til rimelig pris.

Les også: De beste fotoappene

Adobe har fått mye kritikk for programmet Lightroom som mange profesjonelle fotografer og amatørfotografer bruker. Kritikken har tidligere kommet på grunn av dårlig ytelse. Nå kritiseres Adobe igjen, men denne gangen på grunn av at selskapet ha delt opp Lightroom i Lightroom CC og Lightroom Classic.

Les også: Lightroom Classic er en arbeidsulykke

Luminar 2018

Luminar 2018 skal være laget etter tilbakemeldinger fra fotografer, både når det gjelder funksjoner og ytelse. Mange av funksjonene Luminar 2018 får skal kunne sammenlignes med det Lightroom har i dag og meningen er at Lightroom-brukere skal ha en lett overgang til et nytt program.
Videre får Luminar 2018 filtere som skal fungere ved hjelp av kunstig intelligens som skal gjøre det enklere å få frem flotte bilder basert på programmets vurdering. Luminar 2018 får over hundre presets (forhåndsinntillinger). Raw-motoren i Luminar 2018 skal være raskere enn de fleste og programmet skal også støtte lag.

Den viktigste grunnen til at mange fortsetter å bruke Lightroom er katalogen. Mange alternativer støtter ikke denne katalogen. Luminar 2018 derimot skal støtte Lightroom-katalogen og dermed skal det være enklere for Lightroom-brukere å gå over til Luminar 2018. Luminar 2018 kan både brukes som et selvstendig program og som plugin for Photoshop eller Lightroom.

Rimelig alternativ

Du har en mulighet til å forhåndsbestille Luminar 2018 på macphun.com/luminar for 60 USD (490 kroner) eller 40 USD (326 kroner) for oppgradering for dagens Luminar-brukere.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.