Logg deg på Windows uten passord!

Spørsmålet er om det finnes innstillinger i Windows som gjør at du slipper å måtte oppgi brukernavn og passord hver gang du logger deg på Windows? Svaret er ja. Dette er forresten en funksjon alle Windows-versjonene har, inkludert Windows 10.
Les også: Den store Windows-guiden

Vær klar over dette

Før du eventuelt gjør dette bør du være klar over at hvem som helst som er i en fysisk nærhet av PC-en vil kunne få enkel tilgang Windows. Hvis ikke du er redd for at dette kan skje, kan dette faktisk være en fordel.

Slik gjør du det

 1. Start kjør-vinduet i Windows, skriv inn netplwiz og trykk på Enter-tasten.

 2. Velg din brukerkonto.

 3. Fjern haken ved «Brukere må angi et brukernavn og passord for å bruke denne datamaskinen».

 4. Klikk på «Bruk» for å bekrefte valget.

 5. Skriv inn ditt brukernavn og passord i neste dialogboks.

 6. Klikk på OK for å bekrefte valget.

Neste gang du starter PC-en vil du kunne logge deg på automatisk med den kontoen du har valgt. Hvis du angrer på denne innstillingen er det bare å sette haken tilbake på samme sted.

You may also like...

5 Responses

 1. Tor-Egil Lunde sier:

  nei dett går ikke, da jeg starte pc på nytt starter den ikke automatisk opp, må skrive pin kode eller passord ser 2 brukerkonte der.

 2. John Søtorp sier:

  Knappen “Brukere må angi et brukernavn og passord for å bruke denne datamaskinen” fines ikke hos meg. Jeg hadde har kun en konto.

 3. Det er merkelig. Den nyeste Windows 10-versjonen har valget “Brukere må angi et brukernavn og passord for å bruke denne datamaskinen” hos meg. Dette valget skal egentlig finnes uansett hvilken Windows-versjon du har. Kanskje du leter på feil sted? Ellers kan det være lurt å virusskanne PC-en.

 4. Arne Mathiesen sier:

  Siste nytt er nok det som Aseæl Bendiksson her forteller (“Brukere må angi et brukernavn og passord for å bruke denne datamaskinen)
  Dem har ansatt en Bestemor til og passe på deg. For og ungå dette må du ha PRO versjonen da er det ikke noe problem. funker fint på 2 maskiner her.

  Har 2 Win10 Home dem er blitt slik ved oppdatering Bestemor har fratatt deg rettigheter over disse maskiner, men på grunn av uenighet i lønnsforhandlinger har hun ikke blitt ansatt i PRO versjonen. Er enig med Tor- Lunde det er noe forbaska tull at andre bestemmer?

  Microsoft skal overleve ser du, løp å kjøp WIN10 PRO så er du fredet til lønnforhandlinger er over. Men husk der kommer flere oppdateringer senere bare dem får solgt nok WIN10 PRO da blir Bestemor ansatt der også i første omgang på prøve men vær du sikker det kommer der også.

  Arne Mathiesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.