Har du sjekket LinkedIn-kontoen din i det siste?

LinkedIn er et sosialt nettverk som brukes til å samle kontakter og forretningsforbindelser. Nettverket kan blant annet brukes til å finne jobber.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Dataangrep

Nå er det populære nettverket blitt hacket. Det er blitt utsatt for voldsomme angrep hvor et stort antall kontoer er blitt hacket. Tjenesten har satt i gang tiltak mot angrepene ved å lukke en rekke kontoer for å beskytte dem, det vil si for dem som ikke allerede er blitt hacket. En rekke brukere har mottat krav om løsepenger for å frigjøre deres LinkedIn-kontoer.

Angriperne skal delvis ha brukt lekket informasjon (brukernavn og passord) og delvis «brute force»-metoden (gjetter passord). Hvis du bruker svakt passord blir jo «brute force»-metoden mye enklere. Deretter bytter angriperne ut e-postadressene på de hackede kontoene slik at det blir vanskeligere å redde kontoene.

Kontoer som er blitt hacket er gull verdt for de kriminelle – de kan senere blant annet bli brukt i svindelforsøk.

Dårlig kundeservice

Det skal ikke ha kommet noen offisiell uttalelse fra LinkedIn, men på sosiale medier og diskusjonsfora strømmer det inn med klager fra brukerne. Mange brukere har prøvd å ta kontakt med LinkedIn, men uten å ha fått svar.

Hva kan du gjøre?

Det er dessverre lite du kan gjøre derssom din LinkedIn-konto er blitt hacket. LinkedIn sin kundeservice viser seg å være ganske dårlig. Det eneste du kan gjøre da er å vente til situasjonen blir mer oversiktlig.

For kontoer som ikke er blitt hacket kan det være lurt å lage sikrere passord – det er enklere enn du tror å lage langt og sikkert passord – les mer i vår artikkel. Det kan også være lurt å vurdere å innføre totrinnverifisering – les mer i vår artikkel.

Kilder: bleepingcomputer.com, wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *