Lightroom Classic er en arbeidsulykke

Adobe lanserte Lightroom Classic i oktober 2017 og Adobe klarte å overraske svært mange. Det eneste som er positivt med denne lanseringen er at Adobe har klart å gjøre Lightroom raskere, pluss at programmet har fått et par nye funksjoner.

Les også: Slik er Lightroom Classic
Hvorfor?

Jo mer vi leser om Lightroom CC og Lightroom Classic jo mindre liker vi produktene og jo mindre forstår vi hvorfor Adobe har gjort dette. Penger kan være en mulig grunn, det vil si nå har Adobe laget to programmet i stedet for ett og dermed kan de doble inntektene. Dette argumentet holder ikke vann siden Adobe driver med en abonnement-modellen og dermed betaler kunden det samme uansett hvilket produkt vedkommende velger. Brukeren kan til og med bruke begge samtidig til samme pris.

Nettbasert alternativ

Adobe oppgir selv at årsaken til å lage to produkter i stedet for ett er at mange brukere etterspør muligheter for synkronisering, det vil si at de har muligheten til å få tilgang til alle sine bilder uansett hvor de er og hvilken enhet de bruker. Denne forklaringen holder heller ikke, fordi dette er mulig med Lightroom Classic – les mer i vår artikkel.

Les også: Spørsmål og svar om Lightroom Classic og CC

Det som er verst for mange brukere er at de ikke er klar over at Lightroom CC er en lettere utgave av Lightroom Classic. De som tidligere har brukt den gamle utgaven Lightroom CC og som senere går over til den nye Lightroom CC føler seg lurt fordi flere av funksjonene er blitt borte.

Det kan nevnes at Lightroom CC og Lightroom Classic, pluss en eldre versjon av Lightroom kan i teorien kjøre på samme datamaskin, men det meldes om at dette slett ikke er uproblematisk. What a mess!

Victoria Bampton har nå lagt ut en oppsummering av de nye Lightroom-prouktene på sin nettside lightroomqueen.com. Hun har også lagt ut en nettside som sammenligner de to produktene.

Når sant skal sies så blir vi ikke overbevist etter å ha lest oppsummeringen fra Bampton. Vi har lest tidligere artikler om Lightrom CC og Lightroom Classic og hun kommer ikke med noe nytt her. Det er fortsatt et mysterium hvorfor produktene ble splittet i to. Det gjør Lightroom bare mer forvirrende for brukerne.

Livet videre med Lightroom Classic

Skal du bruke Lightroom til å redigere og lagre bildene dine lokalt på din datamaskin, trenger du ikke å gjøre tingene mer kompliserte enn de er. Da er det bare å installere Lightroom Classic og håpe at overgangen fra gamle Lightroom CC skjer smertefritt. Bruker du Lightroom 6 i dag trenger du ikke å hoppe på det nye produktet med en gang. Du har en måned på deg for å bestemme deg, men da er også Lightroom Classic for deg.

Hva mener du?

Bruker du Lightroom Classic eller Lightroom CC og hvilken erfaring har du? Legg gjerne igjen en melding i kommentarfeltet her under.

You may also like...

3 Responses

 1. andresen sier:

  Misliker sterkt leiemodellen til Adobe. Kun grådighet slik jeg ser det. Nope, jeg gidder ikke i å bli fanget i Adobe-garnet og har defor hoppet av (ut). Alt av adobe software er nå fjernet på maskina, og inn har Affinity Photo og Capture One Pro 10 kommet. Begge Adobe-killere.

  😛 til Adobe

  • Det er mange som er enige med deg, inkludert meg selv. En av grunnene til at jeg fortsetter å bruke Lightroom er at jeg har brukt Lightroom i såpass mange år at det ikke er enkelt å gå til noe helt annet. .

   • andresen sier:

    Skjønner problemstillingen. Og det er det jeg tror Adobe utnytter. Sleip og frekk foretningsmodell. Men penga mine får de ikke lenger.

    Med Affinity Photo og Capture One Pro så har jeg det jeg trenger.

    Det var litt hassle å importere og rydde opp i bildene som ble importert i COP10 – men det gikk seg til. Har ikke satt meg grundig inn i programvaren enda, men det skal jeg etterhvert gjøre. Sålangt er jeg likevel strålende fornøyd. Programmet er kjapt! Gruser Lightroom baklengs!

    Når det gjelder Affinity Photo så har jeg bestilt denne boka (via amazon); https://affinity.serif.com/en-gb/photo/workbook/

    Adobe; ryk og reis med subscription-møkkagreiene deres 😛 Cloud meg her og cloud meg der.. nei takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *