Utskrifts-muligheter i Lightroom
Dette er en del av en større guide om programmet Lightroom Classic som kan brukes til å organisere og redigere bilder. Denne delen handler om Print-modulen.

Les også: Den store Lightroom-guiden

Lightroom Classic er delt i flere moduler og det er Print-modulen som nå står for tur. Print-modulen kan brukes til å skrive ut bildene dine.

Lightroom Print

Du får opp et utskriftsformat når du klikker på Print-menyen, med et bilde i midten og en rekke paneler til høyre. Du kan i utgangspunktet klikke på Print-knappen nederst til høyre, men det kan være lurt å se på innstillinger først.

Uskrifts-alternativer

Klikk på Page Setup-knappen nederst til venstre for å konfigurere skriveren. Her kan du blant annet velge stående eller liggende. Klikk på Egenskaper for å finjustere innstillinger for utskrift. Alternativene du finner her vil være avhengig av hva slags skriver du har.

Det kan være lurt å velge best mulig papirkvalitet, men plasseringen av denne og andre innstillinger er altså avhengig av hva slags skriver du har. Hvis du for eksempel har en kvalitetsskriver for foto vil du få flere muligheter når det gjelder å velge papirkvalitet og andre utskriftsalternativer.

Print-paneler

Du har tilgang til ganske mange paneler i Print-modulen:

 • Layout Style
  Du har følgende valg:

  • Single Image / Contact Sheet bruker du hvis du skal skrive ut ett bilde.

  • Picture Package for deg som skal skrive ut flere bilder i en bestemt ramme.

  • Custom Package gir deg mer frihet når det gjelder valg av bilder du skal skrive ut.

 • Image Settings
  Du kan du blant annet zoome, rotere og/eller legge en ramme rundt bildet.

 • Layout
  Dette er finjustering av marger på bildet.

 • Guides
  Brukes blant annet til å vise eller skjule linjal.

 • Page
  Du kan blant annet definere bakgrunnsfarge, vannmerke og eventuelle sidenummer.

 • Print Job
  Du kan blant annet definere oppløsning på utskriften.

Klikk på Print-knappen til slutt for å skrive ut blldet. Vær klar over at mange av utskrifts-innstillingene kan du justere på to steder samtidig. Det ene stedet er utskrifts-innstillinger for skriveren og det andre stedet er Print-panelene Lightroom. Hva du velger er det du som bestemmer – det finnes ikke noen riktig eller feil måte å gjøre det på – her er det erfaringen som avgjør.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *