Lightroom bytter navn, igjen

Livet var mye enklere før, heter det. Før 2017 het programmet kun Lightroom – etter 2017 ble programmet splittet i Lightroom CC og Lightroom CC Classic. Nå velger Adobe å øke forvirringen ytterligere med nye navn.

Les også: Lightroom Classic er en arbeidsulykke

Endringene i Lightroom-familien har ikke vært populære blant brukerne. Problemet med å dele opp Lightroom er at brukerne må velge hvilken versjon de ønsker. I tillegg har den selvstendige utgaven Lightroom 6 blitt fjernet.

CC-en fjernes i navnet

Nå fortsetter Adobe ved å gi programmet navnene Lightroom og Lightroom Classic, altså i stedet for Lightroom CC og Lightroom Classic CC. Denne endringen byr på misforståelser. Hvis du sier Lightroom vil mange tro at du mener den lokale utgaven, men det gjør du altså ikke – denne utgaven kalles for Lightroom Classic.

Denne navnendringen endrer selvfølgelig ikke brukeropplevelsen for oss som bruker og liker Lightroom Classic. Et fantastisk fotoprogram. Men når CC er borte fra navnet skaper det potensielle problemer i kommunikasjon med for eksempel brukerstøtte eller blant de som ikke er klar over forskjellen mellom Lightroom og Lightroom Classic

Det vi frykter

Det store spørsmålet er om dette er et steg i retningen av å fjerne Lightroom Classic. Vi frykter at Adobe planlegger å legge ned versjonen som ikke er nettskybasert. Vi håper vi tar feil, men hvis du leser kommentarer på diskusjonsforum til ganske mange fotonettsider så er det mange som tror Lightroom Classic blir lagt ned om noen år.

En av grunnene til at vi tror Adobe er i ferd med å fase ut Lightroom Classic er at Adobe har ikke kalt den nettskybaserte versjonen for eksempel Lightroom Cloud.

Er det noen som bruker Lightroom (CC)?

Vi lurer på om det er noen som bruker Lightroom, altså den nettskybaserte utgaven? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilde: laurashoe.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.