Lightroom-tips: hurtigtast for før og etter redigering

Det finnes en del hurtigtaster i Adobe Lightroom, men noen hurtigtaster har mer nytte enn andre. Omvendt skråstrek (\) er en hurtigtast som kanskje ikke mange vet om, men den brukes til å veksle mellom et redigert bilde og originalbildet i Develop-modus i Lightroom. Dette betyr med anre ord at du kan vise bildet slik det er før og etter redigering av bildet.

Les også: Lightroom-guide
Velg selv bildestatus

Det finnes en interessant innstilling i Lightroom som gjør at du kan endre hvilken redigerings-status som vises ved bruk av denne hurtigtasten. Du kan gå til History-panelet til venstre i Lightroom, høyreklikke på en hvilken som helst linje i historikken og velge «Copy History Step Settings to Before» fra menyen.

Det som da har skjedd er at du har redigert hvilket bilde som vises med hurtigtasten omvendt skråstrek (\). Originalbildet blir erstattet med den statusen som du har høyreklikket på i historikken. Hurtigtasten vil med andre ord ikke lenger veksle mellom originalbildet og et redigert bilde, men mellom bildet du har valgt i historikken og bildet som er blitt redigert videre.

Video

Denne korte videoen viser hvordan det gjøres:

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *