Slik fikser du feil i Lightroom Classic

Mange fotoentusiaster har fått med seg at Adobe Lanserte Lightroom Classic i denne uken. Det gjelder om denne som med mange andre store oppdateringer at barnesykdommer er ikke langt unna. På denne siden finner du tips om hvordan du kan løse noen av problemene som kan dukke opp i Lightroom Classic.

Les også: Dette er Lightroom Classic

Du kan rapportere om feil
Vi understreker at det kan hende feilen du opplever er feil i koden til Adobe, altså en produksjonsfeil som ikke lar seg fikse på stedet. I slike tilfeller er ikke mye du kan gjøre annet enn å vente på at Adobe retter opp feilen. Du kan eventuelt sende en tilbakemelding til Adobe. Du kan for eksempel sende den til Photoshop Family Support.

Feil du kan fikse

Dette er feil du selv kan gjøre noe med.

 • Ustabil eller treg Lightroom
  En av nyhetene i tidligere Lightroom-versjoner var den såkalte Graphic Processor Acceleration. Denne nyheten gjør at programmet tar i bruk grafikkortet i din datamaskin – hensikten er å gjøre Lightroom raskere i Develop-modus. Problemet er bare det at denne finessen kan ha motsatt virkning hvis ikke PC-en din støtter funksjonen. Har du denne muligheten aktivert, kan du oppleve vesentlig dårligere ytelse når du jobber med Lightroom. Opplever du dårlig ytelse med nyeste versjon av Adobe Lightroom, bør du slå av aksellerasjonen via Edit, Preferences. Fjern haken ved «Use Graphic Processor».

 • Lightroom krasjer ved start eller avslutning
  Dette kan sannsynligvis løses på den samme måten, altså ved å slå av aksellerasjon via Edit, Preferences. Fjern haken ved «Use Graphic Processor».

 • Ustabil navigasjon
  Undertegnede fikk problemer med navigasjon i Library-modul. Musepekeren ble meget ustabil og hoppet fra det ene bildet til det andre i bilde-mapper til venstre slik at det var umulig å velge et bilde. Heldigvis ble dette problemet løst ved å restarte Lightroom.

Installer mer minne!

Opplever du ustabil eller treg Lightroom kan det helt klart hjelpe å installere mer fysisk minne. Har du 8 GB eller mindre minne i PC-en din vil du få sannsynligvis få problemer med Lightroom-ytelsen. Har du derimot 16 GB er situasjonen en helt annen, da trenger du nok ikke mer. Det vil helt klart hjelpe å oppgradere minnet. Les mer om minne-oppgradering i vår guide.

Flere problemer med Lightroom Classic

Du finner en liste over en del problemer etter tilbakemeldinger fra brukere på lightroomqueen.com.

Sliter du med Lightroom Classic?

Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

7 Responses

 1. Almar Paulsen sier:

  To feil på Lightroom Classic 9.0:
  1. Det er ikke mulig å flytte Lightroom på skjermen.
  2. Lightroom får ikke kontakt med Photoshop på vanlig måte. Når jeg prøver å overføre bilde til Photoshop fra «Bilde», kommer det tilbake et eksemplar som ser ut til å ha vært behandlet i Photoshop med «Edit-merke», med det har altså ikke vært innom Photoshop.
  Hva gjør man så?

  • 1. Spørs hva du mener med «flytte» og hvilket systemt du bruker. Har du Windows kan du minimere Lightroom-vinduet og deretter flytte vinduet ditt du ønsker på skjermen. Men det er kanskje ikke det du mener?

   2. Du kan åpne et bilde i Photoshop via Lightroom. Dette gjør du i Lightroom via menyen Photo, Edit in, Edit in Adobe Photoshop. Dette fungerer ikke hos deg?

 2. Ernst Lund sier:

  Hvordan blir jeg kvitt badeballen i lightroom. DEn hat på skjermen i flere timer nå og jeg kommer ikke videre

 3. Marit Wike sier:

  Får ikke åpnet Lightroom, kommer bare opp som et blaff for så å bli borte igjen.

 4. Marit Wike sier:

  Ja den fikk jeg åpnet og der ordnet det seg? Tusen takk for hjelpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *