Slik endrer du forhåndsinnstillinger i Lightroom - Dataporten

Slik endrer du forhåndsinnstillinger i Lightroom

Ønsker du å lagre en bestemt bilderedigering i Lightroom slik at denne redigeringen blir aktivert hver gang du overfører bilder fra et bestemt kamera?

Les også: Lightroom-guide




Automatisk redigering

«Default Develop Settings» er forhåndsinnstillinger som påføres et bilde automatisk når bildet overføres fra et bestemt kamera til Lightroom.

Du kan gjøre dine egne endringer i Lightroom, men denne muligheten er «skjult». Du kan for eksempel bruke denne muligheten til å korrigere objektivet («Lens Corrections») med «Remove Chromatic Aberration» eller «Enable Profile Corrections».

Slik gjør du det

  1. Velg ett uredigert bilde i Develop-modus.
  2. Rediger bildet slik du ønsker.
  3. Hold nede Alt-tasten og du vil se at Reset-knappen endres til Set Default.
  4. Klikk på Set Default-knappen og deretter OK for å bekrefte valget.

Det som skjer er at denne innstillingen vil gjelde for alle bilder du importerer fra det aktuelle kameraet.

Spesifiser enda nærmere

Du kan spesifisere at denne innstillingen skal gjelde kun for et kamera med bestemt serienummer og/eller ISO-innstilling. Det siste kan være nyttig hvis du ønsker å øke skarpheten i bilder eller redusere støy. Dette kan du eventuelt gjøre via Edit, Preferences, Presets, Default Develop Settings. Sett en hake ved «Make defaults specific to camera serial number» og/eller «Make defaults specific to camera ISO setting». Klikk på OK for å bekrefte valget.

Video

I denne videoen får du en gjennomgang av disse innstillingene:

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.