Lightroom 6 er snart historie

Det er tidligere blitt kjent at Adobe slutter å oppdatere Lightroom 6 og at den erstattes med Lightroom Classic. Det som har vært uklart sålangt er hvor lenge Adobe kommer til å oppdatere Lightroom 6. Når har Adobe svart på det spørsmålet.
Les også: Dette er Lightroom Classic

Bekreftet av Adobe

Adobe sier i en pressemelding at Lightroom 6 blir oppdatert ut året. Dette er et sitat fra pressemeldingen:

As we align our investments in the direction of supporting our subscription-based products, the last version of Lightroom 6 will be coming out towards the end of the year.

Alternativer?

Det å dele Lightroom i to produkter er svært uheldig for brukerne fordi det bidrar til forvirring. Hvilken av de to produktene bør jeg velge og hva skjer hvis jeg velger det ene produktet og at jeg senere ombestemmer meg?

Les også: Lightroom Classic er en arbeidsulykke

For andre brukere er overgangen til Lightroom Classic heldigvis mer eller mindre smertefri, det vil si det viser seg å være enkelt å oppdatere fra gamle Lightroom CC til den nye Lightroom Classic. For mange er det uaktuelt å bruke et alternativ til Lightroom, blant annet fordi det føles bortkastet tid å lære å bruke et program og så deretter gå til et annet produkt. Dessuten er det ikke alle Lightroom-alternativer som støtter katalogen i Lightroom slik at bildeendringer kan overføres til et nytt produkt.

For andre som ser et som realistisk å bruke alternativer til Lightroom, her er noen alternativer:

Du finner også mange fotoapper i vår store oversikt.

Hva mener du?

Skal du fortsette å bruke Lightroom? Hva er din favoritt for å organisere og redigere bilder? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilder: Adobe.com, dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.