Lightroom 6 er lansert

lightroom_logo

Adobe har nå endelig lansert ny versjon av det populære bilderedigeringsprogrammet Lightroom.

Programmet lanseres i to utgaver, den en er Lightroom CC, som er tilgjengelig på abonnementbasis via Creative Cloud, og den andre er Lightroom 6.0,som er tilgjengelig som en selvstendig programvare («standalone»).

Hva er nytt?

Dette er de viktigste nyhetene i Lightroom CC/6.0:

 • Bedre ytelse
  Lightroom bruker den grafiske prosessoren (GPU) i datamaskinen, og skal nå være raskere enn tidligere versjoner. En del brukere vil merke at Lightroom blir opptil ti ganger raskere, mener Adobe.

 • HDR
  Du kan nå kombinere flere bilder i ett bilde, og få til såkalt HDR-effekt. Du tar bildene med forskjellig eksponering, og resultatet blir ett bilde med høyt dynamisk omfang, bildet blir mer dramatisk.

 • Panorama
  Lightroom har fått en ny funksjon som gjør det mulig å sette sammen flere bilder, og lage ett panorama-bilde.

 • Ansiktsgjenkjennelse
  Lightroom har nå en funksjon som finner portrett-bilder, som ligner på et annet portrett-bilde. Du kan med andre ord finne frem bilder, som er tatt av samme person som et annet bilde. Du kan også opprette kategorier med samme personene.

 • Filterkost
  Dette er en kost som kan brukes til å justere gradienter som er laget med verktøyene Graduated Filter og Radial Filter. Du kan også viske ut deler av gradienten eller påføre en spesifikk del av en gradient til en annen del av bildet.

 • Bedre lysbildevisning (slideshow)
  Nå kan du med Lightroom lage avanserte lysbildevisninger, som inkluderer blant annet bilder, videoer eller musikk. Du kan så legge til ulike typer effekter.

Dette er bare noen av finessene som du finner i Lightroom 6.0. Du finner detaljene på adobe.com.

Slik får du tak i Lightroom CC/6.0

cc_photography2

Lightroom CC er tilgjengelig på abonnementbasis via Creative Cloud Fotografering for 93,75 kroner per måned, det vil si den delen av Creative Cloud som har med fotografi å gjøre, noe som blant annet inkluderer Photoshop CC.

Har du allerede tjenesten Creative Cloud installert, men har fortsatt ikke fått Lightroom CC, kan du prøve å starte tjenesten på nytt, gjerne flere ganger. Til slutt vil nok Lightroom CC dukke opp.

Adobe tilbyr nå en pakke som inkluderer både Lightroom og Photoshop, til en pris av 93,75 NOK. Les mer om dette tilbudet på adobe.com.

Programmet er også tilgjengelig i en standalone-utgave, det vil si en selvstendig programvare, for 149 dollar, oppgradering fra tidligere versjon for 79 dollar. Det vil sannsynligvis ta noen dager før denne utgaven er tilgjengelig for nedlasting, eventuelt som lagervare i butikkene.

Nytt: Lightroom 6 er nå tilgjengelig på amazon.com.

Kilder: Blogs.adobe.com, Petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *