Stor oppdatering for Lightroom

lightroom_logo

Adobe har lansert Lightroom CC 2015.6 (hvis du har Creative Cloud) og Lightroom 6.6 (hvis du har den selvstendige appen). Blant nyhetene er en funksjon som kan brukes til å rette opp skeive linjer i bilder, programmet har også fått støtte for flere kameraer, pluss at en rekke feil er blitt fikset.

Les også: Guide: Adobe Lightroom

Den største nyheten i denne versjon er en funksjon som kan brukes til å rette opp ting i et bilde. Denne funksjonen virker spesielt bra hvis du har bilder med klare linjer. Du kan bruke den til å rette opp skeive horisonter og arkitektur.

Ny funksjon for å rette opp ting i et bilde
Lightroom hadde fra før av et verktøy for å rette opp skeive ting i bilder, men det nye verktøyet er annerledes og mer avansert. Funksjonen «Guided Upright» gir deg en mulighet til å gi programmet «hjelp» til å vurdere bildet – du kan tegne opp vertikale og horisontale linjer inne i selve bildet, og programmet vil da automatisk korrigere bildet basert på linjene du legger inn i bildet.

Slik fungerer «Guided Upright»-funksjonen: Velg et bilde med klare linjer, for eksempel et bilde med horisont eller bygninger. Gå til «Develop»-modul i Lightroom og sett en hake ved «Enable Profile Corrections» under «Lens Corrections» i høyre panelet i Lightroom. Klikk på «Transform»-delen og klikk på «Guided»-knappen og dra (klikk-og-dra) deretter to eller flere linjer på selve bildet. Bildet justeres da automatisk etter linjene du har lagt til bildet.

I denne videoen viser Julieanne Kost hvordan den nye funksjonen fungerer:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Den nye versjonen støtter følgende kameraer:

  • Canon PowerShot G7 X Mark II
  • Leica M-D (Typ 262)
  • Nikon COOLPIX B700
  • Panasonic DMC-GX85 (DMC-GX80, DMC-GX7MK2)

Du finner en komplett liste over kameraer på adobe.com.

Videre støtter den nye Lightroom-versjonen flere kameraer. Funksjoner som Panorama og HDR er blitt forbedret i den nye Lightroom-versjonen og en rekke feil er blitt fikset.

Du finner detaljene på adobe.com.

Slik oppdaterer du Lightroom

Det er flere måter å oppdatere Lightroom på og det er avhenger av hva slags programversjon du har. Har du abonnert på Creative Cloud kan du oppdatere Lightroom via Creative Cloud-appen. Har du Lightroom som en selvstendig app skal du få en melding om oppdatering via selve programmet, og kan laste ned oppdateringen via denne meldingen. Eventuelt kan du bruke Help-menyen for å hente oppdateringen.

You may also like...

2 Responses

  1. Bjørnar Evjen sier:

    Hvor laster jeg ned oppgradering av Lightroom selvstendig program?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *