Lightroom 6 oppdateres for siste gang

Det er tidligere blitt kjent at Adobe slutter å oppdatere Lightroom 6 og at den erstattes med Lightroom Classic. Det som har vært uklart sålangt er hvor lenge Adobe kommer til å oppdatere Lightroom 6. Når har Adobe svart på det spørsmålet.
Les også: Dette er Lightroom Classic

Bekreftet av Adobe

Adobe sier i en pressemelding at Lightroom 6 blir oppdatert ut året. Dette er et sitat fra pressemeldingen:

As we align our investments in the direction of supporting our subscription-based products, the last version of Lightroom 6 will be coming out towards the end of the year.

Nå har Adobe ytterligere bekreftet at den siste oppdateringen for Lightroom 6 kommer tirsdag 19. desember 2017 – les mer på adobe.com

Alternativer?

Det å dele Lightroom i to produkter er svært uheldig for brukerne fordi det bidrar til forvirring. Hvilken av de to produktene bør du velge og hva skjer hvis du velger det ene produktet og at du senere ombestemmer deg?

Les også: Lightroom Classic er en arbeidsulykke

Dersom du velger Lightroom Classic, som er det mest naturlige valget for de fleste, er overgangen fra tidligere Lightroom-versjon heldigvis mer eller mindre smertefri, det vil si det viser seg å være enkelt å oppdatere fra gamle Lightroom CC til den nye Lightroom Classic.

For mange kan det være vanskelig å bruke noe annet enn Lightroom, blant annet fordi det føles bortkastet tid å lære å bruke et program og så deretter gå til et annet produkt. Dessuten er det ikke alle Lightroom-alternativer som støtter katalogen i Lightroom slik at bildeendringer kan overføres til et nytt produkt.

Lightroom går i feil retning

På en annen side, Adobe har oppført seg svært arrogant overfor sine kunder ved å først fjerne det selvstendige Lightroom-alternativet, noe selskapet tidligere sa de aldri skulle gjøre, og deretter splitte produktet i Lightroom CC og Lightroom Classic. For mange vil det føles som en lettelse å forlate Adobe.

Aktuelle alternativer

Dette er noen realistiske alternativer til Adobe Lightroom:

Det er mange som har Capture One som favoritt, men dette alternativet er litt dyrere enn de andre. Kanskje det er verdt det? Du finner flere fotoapper i vår guide.

Hva mener du?

Skal du fortsette å bruke Lightroom? Hva er din favoritt for å organisere og redigere bilder? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilder: Adobe.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *