Adobe Lightroom oppdateres

Adobe har nettopp lansert en ny versjon av det populære bilderedigeringsprogrammet Lightroom. Denne gangen er det versjon 2015.12 og versjon 6.12 er også tilgjengelig, det vi si den selvstendige versjonen.

Les også: Guide: Adobe Lightroom

Denne versjonen har ikke de helt store nyhetene, det dreier seg om støtte for flere kameraer og fiksing av feil som er blitt oppdaget i forrige versjon.

Lighroom støtter nå følgende kameraer:

  • Canon EOS 6D Mark II
  • Canon EOS 200D(EOS Kiss X9, EOS Rebel SL2)
  • Leica TL2
  • Nikon D7500
  • Olympus Tough TG-5

Slik oppdaterer du Lightroom
Lightroom oppdateres via Creative Cloud-appen hvis du har den, ellers oppdateres den via selve Lightroom-vinduet (Help, Updates). For ordens skyld, hvis ikke oppdateringen er tilgjengelig akkurat nå kan du prøve igjen senere.

Fortsatt usikker fremtid

Det er mange fotoentusiaster som venter spent på hva Adobe har tenkt for Lightroom i fremtiden. Filosofien til selskapet er å droppe alle selvstendige versjoner og å satse kun på Creative Cloud-versjoner. Lightroom har imidlertid vært unntaket, fordi den finnes fortsatt i versjon 6.12.

Les også: Adobe skroter CS-produkter
Les også: Guide: Adobe Creative Cloud

Adobe velger i dag å ikke informere om selskapet har tenkt å lansere noen Lightroom 7.0 versjon eller ikke, så vi vet ikke om 6.12 er den siste selvstendige versjonen av Lightroom.

Bedre ytelse i fremtiden?

Det er ingen hemmelighet at Lightroom sliter med ytelsen, men Adobe har av en eller annen grunn ikke valgt å gjøre noe med dette problemet. Nå har Adobe imidlertid gitt fra seg signal som tyder på at selskapet vurderer saken – les mer om dette i vår artikkel.

Kilder: adobe.com, lightroomqueen.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *