Android-Lightroom støtter «raw»-filer

Bilde: adobe.com

Bilde: adobe.com

Adobe har lansert Lightroom for Android 2.0. Det er en app som gjør det mulig å ta bilder på Adobes eget raw-format (DNG) på Android-enheter. En av fordelene er at du får bedre bildekvalitet. For odens skyld, dette vil kun fungere på enheter som støtter DNG-raw-formatet.

Jobbe med bildene dine uansett hvor du er

Dersom du abonnerer på Adobe Creative Cloud har du muligheten til å synkronisere Lightroom-bildene dine mellom din datamaskin og dine mobile enheter.

Les også: Slik synkroniseres Lightroom-bilder

Selve appen er gratis

Lightroom for Android 2.0 kan lastes ned gratis fra Google Play Store. Skal du bare ha bildene dine på din mobile enhet trenger du ikke Creative Cloud. Du kan bruke appen til å redigere og dele bildene du tar med mobilen din. Appen inkluderer blant annet presets med forhåndsdefinerte innstillinger.

Les også: Slik er Adobe Creative Cloud

Videre har appen avanserte verktøy for å redusere/fjerne tåke, et Split Toning-verktøy, Target Adjustment Tool og Point Curve Mode i Tone Curve-verktøyet, bare for å nevne noe. Du finner detaljene på adobe.com.

Hva er raw-filer?

Raw-filer er bilder som kommer direkte fra sensoren i kameraet ditt. Blant mange fordeler med raw-filer er at du får bedre bildekvalitet og du får større fleksibilitet ved etterbehandling av bildene dine. Les mer i vår guide om raw-filer.

Les også: Hva er raw-filer?

Appen Lightroom for Android støtter såkalte DNG-format som er en egen utgave av raw-filer fra Adobe. Hensikten med DNG-formatet er et bildeformat som er mulig å redigere, i motsetning til raw-formatet som må konverteres til et annet format for å kunne redigeres.

Kilder: Adobe.com, Petapixel.com, Dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *