Lightroom fyller 10 år i dag!

Adobe Lightroom er et av de mest populære programmene for redigering og organisering av bilder som fotografer bruker. I dag er det 10 år siden Adobe Lightroom 1.0 ble lansert.

Les også: Guide: Lightroom
Adobe lanserte den første betaversjonen 9. januar 2006 av et et program som den gangen ble kalt for Project Shadowland, men som senere fikk navnet Lightroom.

Den første betaversjonen var ganske fattig av funksjoner, men i dag er det mange fotografer som foretrekker Lightroom, fordi det er ganske brukervennlig og fordi det har mange funksjoner.

Slik har utviklingen av Adobe Lightroom vært:

  • Lightroom 1: ferbruar 2007. Store endringer sammenlignet med betaversjon. Du kunne blant annet merke bildene dine med flagg. Virtuelle kopier og snapshots er også på plass.

  • Lightroom 2: april 2008. Denne versjonen fikk bedre filtermulighet og smart collections. Adjustment Brush er på plass.

  • Lightroom 3: oktober 2009. Store forbedringer i behandling av raw-filer og Import-funksjonen. Brukerne får flere valgmuligheter. Vannmerkefunksjon på plass.

  • Lightroom 4: januar 2012. Dette var en stor lansering. Lightroom fikk to nye moduler: Book og Map. Panelene fikk også stor overhaling.

  • Lightroom 5: juni 2013. Denne gangen dreier det seg om små justeringer. Smart Previews og Radial Filter er nå på plass. Lightroom for Android, iPad og iPhone lanseres.

  • Lightroom CC / 6: april 2015. Lightroom lanseres som en del av Creative Cloud-pakken. Programmet får ansiktsgjenkjenning og en HDR-funksjon.

Du kan lese mer om denne utviklingen på lightroomqueen.com.

Les også: Adobe skroter CS-produkter

Hva blir det neste?

Per i dag er det usikkert om Adobe bestemmer seg for å lansere Lightroom 7.0 eller om selskapet dropper videre utvikling av den selvstendige versjonen av det populære bilderedigeringsprogrammet. Adobe har allerede bestemt seg for å skrote CS-produkter og dette kan bety at Lightroom ikke lenger blir lansert som et selvstendig produkt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.