Stor oppdatering for LibreOffice
Organisasjonen «The Document Foundation» har nå lansert LibreOffice 6.0 – det er en stor og viktig lansering av denne kontorpakken som er et gratis alternativ til Microsoft Office.

Les også: MS Office eller LibreOffice? Hva bør du velge?

Blant nyhetene er støtte for OpenPGP-kryptering for å beskytte dokumenter og ePUB-filter med mulighet til å lagre dokumenter som ebøker. Tekstbehandlingsprogrammet Write får også en kraftig stavekontroll.

Videre blir det enklere å skreddersy LibreOffice-grensesnittet ved å høyreklikke på det. Dialogboksen for spesialtegn er blitt forbedret. Hjelpefunksjonen i LibreOffice har fått en overhaling.

Dette er bare en liten del av nyhetene i LibreOffice 6.0. Du finner detaljene på libreoffice.org.

Last ned

Du finner den engelske versjonen på libreoffice.org. Den norske versjonen finner du på no.libreoffice.org.

Falsk virusalarm?

Vi har fått meldinger fra enkelte brukere om at det innebygde antivirusprogrammet i Windows 10, Windows Defender, reagerer på LibreOffice. Du kan eventuelt legge inn et unntak i Windows Defender for å kunne installere LibreOffice.

Slik gjør du det:

  1. Skriv ordet Defender i søkevinduet i Windows 10 og trykk på Enter.
  2. Klikk på Virus- og trusselbeskyttelse.
  3. Klikk på Innstillinger for virus- og trusselbeskyttelse.
  4. Klikk på Utelatelser for å legge inn et unntak for installasjonsfilen, for eksempel LibreOffice_6.0.0_Win_x64.msi (du blar deg frem til riktig fil)

Det er ikke sikkert dette gjelder alle. Dataporten har installert LibreOffice på Windows 10 og fikk ingen reaksjon fra antivirus.

Kilder: betanews.com, libreoffice.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *