Windows 10 får skylden for lavt PC-salg

graf1

Det er egentlig ikke noe nytt at PC-salget er blitt kraftig redusert i det siste. Det har vært snakk om dette i media i ganske mange år nå.

Nå er dette ytterligere «bekreftet» av en såkalt «Worldwide Quarterly PC Tracker»-rapport fra analyseselskapet International Data Corporation (IDC). Ifølge denne rapporten skal PC-salget gå ned ytterligere med 7,3 prosent i løpet av 2016, og det er Windows 10 som får delvis skylden for fallet.

Gratis oppgradering = færre kjøper nye PC-er

Forklaringen på fallet er at Microsoft tilbyr gratis oppgradering til Windows 10, mener selskapet IDC. Forbrukerne velger rett og slett å beholde eldre PC-er i stedet for å kjøpe nye. Analytikerne mener imidlertid den negative trenden i PC-salget ikke vil fortsette i 2017 og 2018, og det er gode nyheter for markedet.

Microsoft er vinneren?

Microsoft skryter av at Windows 10 er blitt installert på over 300 millioner aktive enheter (mai 2016) og derfor kan man kanskje si at Microsoft har fått mer oppmerksomhet ved å tilby gratis oppgradering enn det hadde fått hvis Windows 10 ikke var gratis.

Kilder: IDC.com, Betanews.com, Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *