Lag dine egne hurtigtaster!

Hurtigtaster er et fantastisk verktøy som gjør at du kan jobbe mer effektivt på PC-en din. Her finner du programvare som du kan brukes til å lage dine egne hurtigtaster, og dermed kan PC-en bli enda mer effektivt verktøy.
Les også: Hurtigtaster
Les også: Tastaturets hemmeligheter

Du finner også programvare som på ulike måter gir deg bedre oversikt over hurtigtastene, og som gjør at du får raskere tilgang til viktige funksjoner.

Programmer for å lage hurtigtaster

Det finnes ganske mange programmer som gjør det mulig for deg å lage dine egne hurtigtaster, dette er kun et lite utvalg av de beste:

 • Hot Keyboard er et verktøy som kan brukes til å definere makroer som gjennomfører bestemte handlinger.

  Du kan lage dine egne makroer ved å dobbeltklikke på «Hot Keyboard»-ikonet i system tray (nederst til høyre på skjermen). Trykk på «New macro»-knappen, gi makroen et navn, definer en hurtigtast-kombinasjon, og velg hva denne skal gjøre. Trykk til slutt på OK-knappen for å bekrefte.

 • Autohotkey er et program for hurtigtaster, men det er ikke det mest brukervennlige programmet i denne oversikten. En handling (av en hurtigtast) styres av script (ren tekstfil) som inneholder kommandoer som kjøres av Autohotkey-programmet.

  Last ned og installer programmet. Du kan opprette forskjellige hurtigtaster med dette programmet, for eksempel en hurtigtast som åpner en bestemt nettside. Høyreklikk på skrivebordet eller en eller annen mappe, og velg «Ny, AutoHotkey Script». Skriv inn et navn for filen (den skal ha en .ahk-endelse). Høyreklikk på filen og velg «Edit Script». Skriv følgende på den blanke linjen.

  #space::Run www.google.com

  # betyr Windows-tasten, og hele kommandoen innebærer at dersom du holder nede Windows-tasten, og trykker samtidig på mellomromstasten, vil du få opp Googles sin nettside i din standard-nettleser.

  Du kan til slutt lagre og lukke filen. Dobbeltklikk på filen for å aktivere den. Du kan avslutte eller redigere scriptet ved å høyreklikke på «H»-ikonet på oppgavelinjen.

  Les mer om programmet på autohotkey.com.

 • KeyboardExt er et program som gjør det mulig å styre hurtigtaster. Du kan for eksempel programmere hurtigtaster for å kjøre opp programmer, eller lage ekstra hurtigtaster for spesifikke funksjoner/tjenester.

  Programmet har innebygd utklippstavle, og kan også brukes til å søke i Start-menyen i Windows, det vil si programmet erstatter Start/Kjør-funksjonen i Windows. Programmet har også egen oppgavebehandler.

  KeyboardExt tilbyr integrering med Windows Utforsker, noe som blant annet kan brukes til å sammenligne mapper/filer, kjøre opp kommandolinjen, eller åpne spesifikke mapper.

 • Qliner hotkeys er et program for brukere som har problemer med å huske hurtigtastene på tastaturet.

  Bilde: qliner.com

  Bilde: qliner.com

  Med Qliner hotkeys kan du holde nede Windows-tasten i tre sekunder, og da skal du få opp et bilde av tastaturet som viser hvor hurtigtastene ligger.

 • Hotkeyz er et program som gjerne kan installeres på en minnepinne. Programmet kan brukes til å deaktivere og omprogrammere standard-hurtigtaster i Windows. Hotkeyz kan også brukes til å gjennomføre flere handlinger via én hurtigtast.

  Hotkeyz kan lastes ned fra softpedia.com.

 • SuperF4 er en spesiell hurtigtast som gjøre det mulig å drepe et forgrunnsprogram hvis du trykker på hurtigtasten Ctrl+Alt+F4. Dette kan være nyttig hvis du har et program som henger, og du har prøvd å drepe prosessen via oppgavebehandling for eksempel.

  Vær imidlertid klar over at du får ingen advarsel, det kjørende programmet drepes med en gang.

 • SharpKeys er et program som kan brukes til å overføre en tastefunksjon til en annen tast på tastaturet. Les mer om dette programmet på denne siden.

 • TypeText er et veldig enkelt program som kan være nyttig hvis du har som vane å skrive samme teksten om og om igjen, enten det er ord, setninger eller avsnitt. Etter installasjon av dette programmet, kan du bruke hurtigtasten CTRL+B for å skrive ned det ordet eller den teskten du selv ønsker.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.