Netthandel i 2022

Skal du kjøpe ny PC, datautstyr, bøker eller noe annet på nettet? Her får du en oversikt over mulighetene.

Les også: Programvare-porten

Denne handleguiden fokuserer først og fremst på forbrukerelektronikk som PC-er, datautstyr og mobiltelefoner. Du får også tips om e-bøker, lydbøker, musikk og film.

Hvordan har netthandel endret karakter i koronakrisen? Du får svaret på dette spørsmålet litt lenger ned på denne siden.

Nettbutikker i Norge

Dette er blant de mest populære for forbruker-elektronikk:

Du finner en oversikt over beste priser på prisguiden.no og prisjakt.no og her finner du også lang liste over nettbutikker.

Les også: Butikker som lar deg velge PC-komponenter

Kjøp brukt

Her kan du kjøpe brukt

Nettbutikker i utlandet

Amazon er en av de største og tryggeste nettbutikkene i utlandet. Her kan du i utgangspunktet handle engelskspråklige bøker, og her er Amazon absolutt å anbefale. Du får et meget godt utvalg av svært rimnelige e-bøker. Du kan egentlig handle det meste fra Amazon, fordi butikken stadig utvider vareutvalget.

Dette er populære nettbutikker i utlandet:

Skal du handle i utlandet har toll.no nyttig informasjon.

Netthandel i koronakrisen

Skal du kjøpe varer i disse dager må du i utgangspunktet påregne noen forsinkelser. Likevel står det følgende på Tolletaten sine nettsider: All transport av varer, import og eksport, som ikke innebærer frakt av passasjerer, skal gå som normalt på landevei, tog, skip og luftfartøy. Du finner mer informasjon om dette på toll.no og regjeringen.no.

Det meldes faktisk om kraftig økning i netthandel i koronakrisen. Folk handler rett og slett mer på nettet i denne krisen.

E-bøker, lydbøker, musikk og film

Du finner også et godt utvalg av e-bøker, lydbøker, musikk og film på Dataporten. Dataporten har testet lydbøker – les mer i vår artikkel.

Angrerett

Ved kjøp på nettet har du samme rettigheter som ved kjøp i en fysisk butikk. Ifølge angrerettloven kan du angre på et kjøp senest 14 dager etter du mottok varen. Du skal ha mottatt et angrefristskjema sammen med varen. Om du ikke har mottatt angrefristskjema, eller dersom selgeren ikke har gitt deg opplysninger om varen/tjenesten som han/ho etter loven plikter å gi, blir angrefristloven utvidet til tre måneder. Om selger ikke har gitt opplysninger om angreretten, blir angrefristen utvidet til ett år.

Du finner mer informasjon om dette på forbrukerradet.no og nettvett.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *