Verdens største minnepinne er lansert

Lagring i nettskyen blir mer og mer aktuelt, ikke minst fordi slike tjenester koster mindre og fordi de tilbyr større lagringsplass. Likevel er det noen produsenter som satser ekstra på minnepinner.

Les også: Bruk minnepinnen som en verktøykasse

Kingston har lansert en ny minnepinne med verdens største lagringskapasitet. Det dreier seg om en minnepinne som kan lagre hele 2 TB.

Kingston tilbyr fra før av en minnepinne med en lagringskapasitet på 1 TB, og den ble lansert i 2013, og fire år senere er det naturlig å fordoble lagringskapasiteten, mener produsenten. Prisen på det nye vidunderet er ikke bestemt, men den blir nok ikke rimelig.
Fordeler

Minnepinner er ganske praktiske. Du kan ta med deg både programvare og filer hvor du skal, og de er også ganske rimelige. Du kan blant annet installere operativsystemer og kjøre programvare direkte fra en minnepinne.

Ulemper

Det er først og fremst sikkerheten som kan være ulempen med minnepinner. Det er lett å miste en enhet som er såpass liten. Minnepinner bør brukes med forsiktighet, fordi de kan spre virus. Det innebærer gjerne dårligere ytelse å kjøre programvare direkte fra en minnepinne.

Ikke i Norge?

Minnepinner med en lagringskapasitet på over 1 TB fås av en eller annen grunn ikke kjøpt i butikker i Norge. Den største minnepinnen som kan kjøpes i Norge i dag er på 480 GB og den har en pris på 3045 kroner. Du finner en oversikt på prisguide.no

Kilder: betanews.com, theverge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *