KeePass husker passordene for deg!

Vi bruker passord overalt og det er noe herk å huske alle sammen. Med programmet KeePass trenger du kun å lage ett passord – resten tar programmet seg av.
Les også: Slik lager du sikkert passord

KeePass er et program som kan brukes til å holde orden på mange passord. Med dette programmet trenger du bare å huske ett passord – resten legges i en kryptert database. Passordene blir lagret i en fil som kan overføres til en hvilken som helst annen datamaskin. KeePass er basert på åpen kildekode, med en såkalt GPL-lisens, som innebærer at programmet er tilgjengelig for fri bruk.

Databasen kan synkroniseres mellom datamaskiner i et nettverk. KeePass kan også brukes fra en minnepinne.

Ny versjon lansert!

KeePass 2.40 er klar for nedlasting. Blant nyhetene er støtte for autofullfør i dialogbokser og forbedringer av andre funksjoner. Du finner detaljene på keepass.info.

Last ned

KeePass lastes ned fra keepass.info (velg KeePass 2.40 -den er nettopp blitt oppdatert). Hvis du ønsker norsk språkversjon, kan denne lastes ned fra denne siden, og språket kan endres via menyvalget View, Change Language. Vær klar over at den norske versjonen ikke er den nyeste versjonen.

Hvis du bruker KeePass fra før av, kan du oppdatere programmet via menyvalget Help, Check for updates.

Slik bruker du KeePass

Bilde: keepass.info

Bilde: keepass.info

Det alle første du gjør, er å opprette en ny database via menyvalget File, New. Du oppretter Master Password, og det er det eneste passordet du trenger å huske.

Du vil da få opp programmets hovedvindu med en mappestruktur. Til venstre er grupper, og til høyre er passordene for hver gruppe.

Nå kan du legge inn et innlegg, det vil si et passord i programmets database – høyreklikk på feltet til høyre, og velg «Add entry» fra høyreklikkmenyen. Her kan du skrive inn et navn på innlegget, for eksempel «Min PC». Du kan skrive inn brukernavn og passord – passordet kan du velge selv, eller la programmet velge et passord for deg. Nederst på denne siden finner du tips om hvordan du kan lage et sikkert passord.

Bilde: keepass.info

Bilde: keepass.info

Programmet viser fortløpende hvor sikkert passordet er i det du skriver. Du kan også legge inn en nettadresse (URL), dersom dette er aktuelt, notater og eventuelt andre ting.

KeePass kan eventuelt installeres på en minnepinne, slik at du har tilgang til alle passordene på en hvilken som helst datamaskin. Du kan også kopiere KeePass-databasen og lime den inn hvor som helst, eller du kan sende databasen via e-post til deg selv eller andre. Husk å ta sikkerhetskopi av databasen!

Hvis du skal arbeide med datamaskin som ikke er Windows-basert, kan du eksportere KeePass-databasen som tekst.

Tilleggsfunksjoner for Keepass

Du finner masse plugins for Keepass på keepass.info/plugins.html, noe som kan brukes til å øke funksjonaliteten til KeePass.

Fordeler med et program som KeePass

Du trenger bare å huske ett passord! Det er både enkelt og sikkert!

Ulemper med et program som KeePass

Dersom nettsiden/tjenesten til Keepass går ned eller er utsatt for datainnbrudd kan hele systemet være ute av drift. Da vil ikke passordene lenger virke. Sannsynligheten for at dette kan skje er liten, men det er ikke umulig.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *