KeePass gjør passordhåndtering enklere

keyboard message , 	lock

Vi bruker passord overalt og det er noe herk å huske alle sammen. Med programmet KeePass trenger du kun å lage ett passord – resten tar programmet seg av.

KeePass er et program som kan brukes til å holde orden på mange passord. Med dette programmet trenger du bare å huske ett passord – resten legges i en kryptert database. Passordene blir lagret i en fil som kan overføres til en hvilken som helst annen datamaskin. KeePass er basert på åpen kildekode, med en såkalt GPL-lisens, som innebærer at programmet er tilgjengelig for fri bruk.

Les også: Slik lager du sikkert passord

Databasen kan synkroniseres mellom datamaskiner i et nettverk. KeePass kan også brukes fra en minnepinne.
Ny versjon lansert!

KeePass 2.31 er klar for nedlasting. Blant nyhetene er bedre grensesnitt, flere menyvalg, flere plugins og formell støtte for Windows 10. Du kan nå endre utseendet med valg av forskjellige stiler.

Du finner detaljene på keepass.info.

Last ned

KeePass lastes ned fra keepass.info (det er Professional-utgaven som er oppdatert). Hvis du ønsker norsk språkversjon, kan denne lastes ned fra denne siden, og språket kan endres via menyvalget View, Change Language.

Hvis du bruker KeePass fra før av, kan du oppdatere programmet via menyvalget Help, Check for updates.

Slik bruker du KeePass

Bilde: keepass.info

Bilde: keepass.info

Det alle første du gjør, er å opprette en ny database via menyvalget File, New. Du oppretter Master Password, og det er det eneste passordet du trenger å huske.

Du vil da få opp programmets hovedvindu med en mappestruktur. Til venstre er grupper, og til høyre er passordene for hver gruppe.

Nå kan du legge inn et innlegg, det vil si et passord i programmets database – høyreklikk på feltet til høyre, og velg «Add entry» fra høyreklikkmenyen. Her kan du skrive inn et navn på innlegget, for eksempel «Min PC». Du kan skrive inn brukernavn og passord – passordet kan du velge selv, eller la programmet velge et passord for deg. Nederst på denne siden finner du tips om hvordan du kan lage et sikkert passord.

Bilde: keepass.info

Bilde: keepass.info

Programmet viser fortløpende hvor sikkert passordet er i det du skriver. Du kan også legge inn en nettadresse (URL), dersom dette er aktuelt, notater og eventuelt andre ting.

KeePass kan eventuelt installeres på en minnepinne, slik at du har tilgang til alle passordene på en hvilken som helst datamaskin. Du kan også kopiere KeePass-databasen og lime den inn hvor som helst, eller du kan sende databasen via e-post til deg selv eller andre. Husk å ta sikkerhetskopi av databasen!

Hvis du skal arbeide med datamaskin som ikke er Windows-basert, kan du eksportere KeePass-databasen som tekst.

Tilleggsfunksjoner for Keepass

Du finner masse plugins for Keepass på keepass.info/plugins.html, noe som kan brukes til å øke funksjonaliteten til KeePass.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *