Kaspersky lanserer gratis antivirus

Kaspersky pleier å toppe tester fra uavhengige aktører som tester antivirusprodukter regelmessig. Selskapet har nå lansert gratisversjon av sin populære produkt.

Les også: Antivirus-guide

Gratisversjonen tilbyr sanntidsbeskyttelse, men du kan også skanne datamaskinen etter berhov, for eksempel hvis Windows oppfører seg unormalt.

Last ned og installer

Kaspersky free kan lastes ned fra kaspersky.no. Ifølge våre kilder krever installasjon registrering, men vi installerte og brukte programmet uten registrering. Vær oppmerksom på at du blir bedt om å delta i Kaspersky Security Network (KSN) – fjern haken hvis du ikke ønsker å delta.
Har du et annet antivirus-produkt allerede installert kan det hende at Kaspersku reagerer på dette. Du får et valg om å eventuelt fjerne produktet. Dersom du ønsker å beholde det andre prouktet kan du fjerne haken og fortsette installasjonen.

Til slutt kan du vente på at aktivering fullføres og klikke på Fullfør.

Slik bruker du Kaspersky

Klikk på Skann for å skanne datamaskinen og klikk på kjør for å oppdatere databasene. La oppdateringen kjøre ferdig. Gå tilbake til startvinduet og klikk på Skann og kjør skann.

Programmet anbefaler at du kjører fullstendig skann den første gangen, men dette tar lang tid. Velg heller hurtigskann den første gangen, det tar rundt 10 minutter.

Anbefales ikke!

Vi er skuffet over dette programmet. Det ser riktignok bra ut med et oversiktlig grensesnitt og både sanntidsbeskyttelse og en mulighet til å skanne datamaskinen etter behov.

Vi har ikke testet Kaspersky free over tid, men vårt førsteinntrykk er såpass dårlig at vi ikke kan anbefale det. Vår PC blir ustabil og treg og vi ser at Kaspersky free installerer to programmer som kjører i bakgrunnen – det ene er Kaspersky Secure Connection og det andre er Kaspersky free, altså selve antiviruset. Programmet er med andre ord slett ikke så stille og minimalistisk som vi først trodde.

Kilder: kaspersky.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *