Fotorevolusjon fra Tyskland

Et nytt objektiv som skal gjøre det mulig å ta bilder og fokusere etter at bildene er tatt.

Les også: Teknologien ingen vil kjøpe

Lytro prøvde seg på noe lignende for noen år siden, men dette kameraet ble en fiasko, blant annet fordi verden rett og slett ikke var klar for denne revolusjonen. Lytro ble senere solgt til Google, men de klarte heller ikke å lage noe markedet ville ha.

K|Lens

Nå er det tyske selskapet K|Lens som har planer om å lansere nytt objektiv om noen få dager. Selskapet hevder at dette objektet er verdens først såkalt Light Field-objektiv. Du finner presentasjonen på k-lens-one.com.

Selve objektivet er laget på en slik måte at det tar hele 9 bilder av det samme motivet med forskjellige perspektiver. Hvert perspektiv har en størrelse på 1/9 av ett bilde. Man kan sammenligne dette med at man tar et bilde med 9 separate kameraer med ulike vinkler. Dette kan også sammenlignes med kameraer i smarttelefoner. Dette system virker på lignende måte som et kaleidoskop og derav navnet på objektivet. Selskapet har også utviklet egen programvare som gjøre teknologien mulig.

Objektivet skal bli tilgjengelig for alle fullformatkameraer og speilløse kameraer.

Pris?

Selskapet som lager objektivet har satt en pris på rundt 4000 USD (35 000 NOK), men produktet skal være tilgjengelig for noe lavere kampanjepris.

Løp og kjøp!

Nå er objektivet lansert og prisen er satt til utrolige 1 900 000 NOK (190 000 euro). Full pris er altså 54 ganger høyere enn prisen for forhåndsbestilling. Det er sikkert mange som tenker at dette må være feil, men dette er prisen som oppgis på hjemmesiden til objektivet.

Omtale

Du finner en omfattende omtale av vidunderet på dpreview.com.

Kilder: petapixel.com, diyphotography.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *