Oppdater Java!

java3

Hvis du bruker Java, bør du oppdatere Java nå. Oracle har lagt ut nye oppdatering for ferske sikkerhetshull.

Java har lenge vært plaget av alvorlige sikkerhetshull, og skadelige koder har også vært tilgjengelige på nettet, slik at kriminelle har kunnet utnytte hullene. Det har altså skjedd gang på gang – les mer.

Nå igjen har selskapet Oracle, utvikleren av Java, lagt ut sikkerhetsoppdateinger. Denne gangen legges ut oppdateringen Java 8 Update 45.

Slik kan Java oppdateres

Oppdateringen er tilgjengelig på java.com, men Windows-brukere kan laste ned oppdateringen via Kontrollpanel, Programmer, Java. Trykk på Update-fanen, og Update Now-knappen. Dermed er de sikre på å få den riktige utgaven av Java.

Dersom du har Windows 8, finner du Kontrollpanel ved å få oversikt over alle apper (bruk hurtigtasten Windows+Q), da er Kontrollpanel ett av valgene.

Husk å fjerne Ask-haken
Dersom du får et valg om å installere Ask-verktøylinje for nettleseren din, og gjøre Ask til din standard søkemotor, må du være oppmerksom på dette. Du må huske på å fjerne haken ved dette valget for å forhindre installasjon av verktøylinjen.

Slik blir du kvitt Ask-maset for godt
Ønsker du å slippe å måtte velge bort Ask-verktøylinjen, hver gang du oppdaterer Java, kan du ordne dette via kontrollpanelet i Windows – les mer.

Flere og flere dropper Java

Mange nettbanker har for en stund siden sluttet å bruke Java for innlogging, og flere og flere velger andre løsninger – les mer.

Kilde: Java.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *