De fleste tar bilder med iPhone

Det er kjent fra før av at trenden går bare en vei og det er at flere og flere personer velger å ikke kjøpe et kompaktkamera for å ta bilder.

Les også: Mobilen tar livet av kompaktkameraet

En moderne mobiltelefon har et såpass bra kamera innebygd at mobilen oppleves rett og slett som mer praktisk. Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse hvilket mobilmerke som er mest populært som et kamera.

Det er iPhone som topper

Andre rapporter bekrefter trenden. Mobiltelefonen iPhone toppet listen over de mest populære kameraene i 2016, ifølge bildedelingstjenesten Flickr.

Dette er tall for 2016 fra Flickr:
  • Mobiltelefoner: 48 prosent.
  • Speilreflekskameraer: 25 prosent.
  • Speilfrie kameraer: 3 prosent.

Mer tall fra Flickr.

  • Kamera fra Apple: 47 prosent.
  • Canon: 24 prosent.
  • Nikon: 18 prosent.

Ifølge en undersøkelse som er blitt gjennomført av analyseselskapet Strategy Analytics og presentert av avisen The Korea Herald, hadde iPhone hele 79 prosent av utbyttet fra verdensmarkedet for mobiltelefoner, men iPhone hadde samtidig en verdensbasert markedsandel på kun 14,5 prosent. Tallene er fra 2016. Samsung hadde 14,6 prosent av utbyttet fra verdensmarkedet.

Det er ventet at forbrukerne kommer til å fortsette å kjøpe iPhone også etter at iPhone 8 er lansert i løpet av 2017, og dermed vil Apple beholde førsteplassen. Dette til tross for at prisen for iPhone 8 er ventet å blir rundt 1000 dollar (over 8500 kroner). Du kan lese mer om den kommende iPhone 8 på dpreview.com.

Beste bildene på Flickr i 2016

De som driver Flickr har kåret de 25 «beste» bildene som er blitt lagt inn i løpet av 2016. Det er jo vanskelig å kåre slike bilder basert på den enorme mengder bilder som sendes inn, men de brukte algoritme til å blant annet finne frem bilder som er mest populære. Ingen av disse bildene er forresten tatt med mobiltelefoner. Du finner bildene på blog.flickr.net

Kilder: flickr.net, koreaherald.com, dpreview.com, strategyanalytics.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *