Superenkel WordPress-installasjon

Skal du installere WordPress lokalt, er dette i utgangspunktet ganske komplisert, det er jo så mye å tenke på, og mye som kan gå galt. Les mer om dette i vår guide. Med Instant WordPress er denne prosessen nesten automatisk.

Hva er Instant WordPress?
Instant WordPress er et Windows-program som har alt inkludert i én pakke for å få WordPress til å fungere på din PC:

  • Apache webserver.
  • PHP.
  • MySQL-database.
  • WordPress.

Programmet oppretter noen innlegg automatisk, slik at du kommer i gang med bloggen. Du kan selvfølgelig slette disse innleggene, for å legge inn dine egne. Instant WordPress er portabelt, slik at du kan ta det med deg over alt.

Med Instant WordPress er det superenkelt å installere WordPress på din egen PC. Det er bare å laste ned, pakke opp og kjøre programmet som ordner alt automatisk. Du kan installere WordPress på din lokale PC eller på din minnepinne

Skal du fjerne Instant WordPress, er det bare å slette mappen hvor Instant WordPress er plassert, og den vil ikke legge igjen noen spor.

Hva Instant WordPress ikke er

Instant WordPress skal ikke brukes til å publisere en blogg eller en nettside på internett. Hensikten med denne programvaren er å se og lære hvordan WordPress fungerer, altså uten å publisere noe på internett. Skal du publisere noe, må du bruke WordPress.com eller WordPress.org.

Les også: WordPress-skolen

Last ned og installer Instant WordPress

Du finner Instant WordPress på instantwp.com. Legg installasjonsprogrammet (InstantWP) i mappen du ønsker å installere WordPress, enten lokalt på PC-en din, eller på en minnepinne.

Kjør installasjonsprogrammet og velg installasjonsmappe. Deretter kan du kjøre InstantWP.exe-filen, som ligger i installasjonsmappen. Du skal da få opp et vindu med flere valg:

instantwp2

Du kan bruke dette vinduet til å få tilgang til det du ønsker:

WordPress Frontpage viser selve bloggen eller nettsiden med et standardtema. Redigering av innlegg og sider skjer via WordPress Admin.

WordPress Admin gir deg tilgang til dashboard eller kontrollpanelet i WordPress. Det er her du kan skrive inn innlegg i den lokale bloggen eller nettsiden. Bruk admin som brukernavn, og password som passord. Du kan selvsagt endre på brukernavn og passord via kontrollpanelet, men siden dette er lokal installasjon, og ikke på internett, er ikke denne installasjonen noe sikkerhetshull.

Plugins Folder gir deg tilgang til mappen for utvidelser på din WordPress-installasjon.

Themes Folder åpner mappen hvor WordPress-temaene er plassert.

MySQL Admin kjørere phpMyAdmin som gir deg tilgang til databasen.

Documentation kan brukes til å lese mer om Instant WordPress.

Kilde: Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.