Enklere å legge ut bloggsaker på Facebook

instant_aticles1

Nå blir det snart enklere å publisere interaktivt innhold fra WordPress-blogger/nettsider på Facebook. En ny utvidelse skal gjøre dette mulig. Den skal etter planen være klar i april.

Hva er egentlig Instant Articles?

Instant Articles er en Facebook-funksjon som ble lansert i mai 2015. Hensikten med funksjonen er å gjøre det enklere for andre nettsider å publisere sitt innhold på Facebook, og samtidig beholde formatet fra den originale nettsiden.
Instant Articles-utvidelse for WordPress

Nå skal en WordPress-utvidelse snart lanseres som gjør det mulig for alle WordPress-brukere å benytte seg av Instant Articles-funksjonen. Dermed blir det enklere å legge ut innhold fra WordPress-blogger på Facebook. Publisering på Facebook blir også mye raskere enn vanlige artikler fra andre nettsider. Det utvidelsen gjør er å tilrettelegge tekst, bilde og videoer. Utvidelsen er utviklet i et samarbeide mellom Facebook Media og Automattic (de som utvikler WordPress.com).

WordPress-utvidelsen skal etter planen lanseres på F8-konferansen 12. april. Utvidelsen er basert på åpen kildekode og alle som ønsker det kan delta i videre utvikling av utvidelsen. Hvis du har tilbakemeldinger til utviklerne kan du sende inn melding på github.com.

Les mer om utvidelsen på wordpress.com.

Kilder: Media.fb.com, Instantarticles.fb.com, Vip.wordpress.com, Wikipedia

You may also like...

2 Responses

  1. Per Gundersen sier:

    Hvor vanskelig skal det være! Jeg er en eldre mann som har drevet med grafisk deign og førtrykksproduksjon halve livet, fra begynnelsen med en 856 mac og Pagemaker 1.0 på midten av 80-tallet.
    Nå er jeg akterutseiltpå generell datakunnskap om sosial medier, altinn, offentlig info, brevkasser og gud vet hva det moderne digi-samfunnet krever av oss. Jeg leter etter kurs, helt gratis – Staten burde jo stille sånne gratiskurs til disposisjon med bare ett tastetrykk eller to. Kanskje skulle jeg ta det opp med Statens Informasjonstjeneste. Vi har gratis offentlig skolegang her i landet. Så hvorfor ikke også dette for gamle kvartsenile, som ikke lenger får regninger og fakturaer i papirposten, men som ei fil på mailen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *