InDesign-guide: planlegging

Skal du lage et større prosjekt med InDesign kan det absolutt lønne seg å planlegge og organisere prosessen. Da blir selve arbeidet med å gjennomføre prosjektet enklere.

Les også: Guide: InDesign

InDesign er annerledes enn blant annet Photoshop og Illustrator. InDesign er et layout-program og ikke et bilderedigeringsprogram. Dette betyr i prakis at når du legger et bilde inn i et InDesign-dokument er bildet representert med en lenke.
Opprett mapper for bilder og andre filer

Det viktiste du gjør før du faktisk begynner å lage et InDesign-dokument er å opprette mapper og legge aktuelle bilder og eventuelle andre filer i mappene, dette kan være filer som JPEG, Word, AI og PSD.

Ikke glem å endre bildetypen

Bilder du skal legges i et InDesign-dokument må være av riktig type avhengig av hva slags dokument du ønsker å opprette. Skal du lage et InDesign-dokument for utskrift bør bildene være av typen CMYK og ikke av typen RGB. Grunnen til at dette er viktig er at RGB er et bildeformat for dataskjermer, mens CMYK er et format for utskrift.

Bildene bør ha minimum 300 DPI oppløsning. Dette har med kvaliteten av bildene å gjøre. Skal du skrive ut et InDesign-dokument på papir, bør bildene være av høy kvalitet. Du kan bruke Photoshop for å konvertere RGB-bilder til CMYK-bilder. Dette kan du gjøre via menyen Bilde, Modus, CMYK-farger.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *