Bli kvitt reklame for Windows 10

Windows-10_Product-Family

Som mange har fått med seg skal Windows 10 lanseres i løpet av sommeren, sannsynligvis mot slutten av juli. Dersom du bruker Windows 7 eller Windows 8 i dag, vil du ha muligheten til å oppgradere gratis til Windows 10, når den kommer.

Les også: Ny testversjon av Windows 10 klar

For å gjøre oppgraderingsprosessen lettere, har Microsoft bestemt seg for å legge inn oppdateringer i Windows 7 og Windows 8, som forbereder datamaskinen din for Windows 10. Disse oppdateringen blir installert automatisk over tid.

En av oppdateringene har kun til oppgave å reklamere for Windows 10, når den blir lansert. Dette er oppdatering nummer KB3035583. Denne reklamen kan du fjerne, hvis du ønsker det!

Tips for deg som ikke skal oppgradere

Denne oppgraderingsprosessen er sikkert god for mange, fordi den gjør overgangen lettere, men passer slett ikke for Windows-brukere som faktisk ikke vil oppgradere, eller som ikke ønsker å se reklamen. Dette gjelder spesielt brukere av Windows 7, som kanskje har et system som fungerer godt. Hvorfor bytte ut noe som fungerer?

Er du en av dem som ikke har lyst å oppgradere, har du muligheten til å fjerne oppdateringene som tilrettelegger systemet for Windows 10.

Du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktig data, før du eventuelt setter i gang med dette!

Dette er oppdateringene som du eventuelt kan fjerne (når de dukker opp):

  • KB3035583 viser reklame i Windows 7 og 8 når Windows 10 er lansert.

  • KB2952664 tilrettelegger Windows 7, slik at oppgradering til Windows 10 blir lettere.

  • KB2976978 undersøker Windows 8 og Windows 8.1, for å se om det er noen problemer med kompatibilitet i forbindelse med oppgradering til Windows 10.

  • KB3021917 undersøker Windows 7, for å se om det er noen problemer med kompatibilitet i forbindelse med oppgradering til Windows 10.

  • KB3044374 gjør det mulig å oppgradere Windows 8.1 til en nyere versjon.

  • KB2990214 gjør det mulig å oppgradere Windows 7 til en nyere versjon.

Sjekk om oppdateringene er på plass

En måte å sjekk om noen av disse oppdateringene er installert er ved å trykke på Windows-tasten, skrive Windows Update i søkevinduet, trykke på Enter-tasten, og velge Vis installerte oppdateringer. Her kan du høyreklikke på de aktuelle oppdateringene, og velge å avinstallere hver enkelt oppdatering. Ulempen med denne måten, er at de kan være vanskelig å finne riktig oppdatering.

Du kan også sjekke dette med kommandolinjen i Windows. Trykk på Windows-tasten og skriv inn cmd i søkevinduet, trykk på Enter-tasten. Skriv inn powershell og trykk på Enter-tasten.

Følgende kommando sjekker om en oppdatering er installert:

get-hotfix -id KB3035583

Du kan sjekke flere oppdateringer med samme kommandoen, på denne måten:

get-hotfix -id KB3035583,KB2952664,KB2976978,KB3021917,KB3044374,KB3990214

For ordens skyld, Powershell er et rammeverk for å automatisere administrative oppgaver for Microsoft Windows-plattformen. Powershell gir tilgang til en rekke verktøy som ikke kommandolinjen har.

Avinstaller oppdateringer

For ordens skyld, du gjør disse endringene på eget ansvar!

Du kan avinstallere oppdateringene på denne måten:

Skriv inn exit for å forlate Powershell (dersom du fortsatt er i Powershell), og bruk følgende kommando (den fjerner oppdateringen KB2952664):

wusa /uninstall /kb:2952664

Du må kjøre samme kommandoen for alle oppdateringene enkeltvis. Hvis du er ikke fortrolig med bruk av kommandolinjen, kan du altså gjøre dette via Kontrollpanelet og høyreklikke på enkelte oppdateringer der.

Det kan hende at du får beskjed om at du må restarte datamaskinen, etter hver avinstallasjon. Du bør vente med eventuell restart, før du har avinstallert alle oppdateringene du skal avinstallere.

Slik blokkerer du oppdateringer

«Problemet» er at Windows Update vil hente disse oppdateringene igjen, neste gang Windows oppdateres. Det du kan gjøre er å blokkere bestemte oppdateringer. Dette kan du gjøre på følgende måte:

Trykk på Windows-tasten og skriv inn Windows Update, og trykk på Enter-tasten.

Hvis du ikke ser de aktuelle oppdateringene, det vil si oppdateringene du ønsker å blokkere, klikker du på Se etter oppdateringer. Da leter Windows etter nye oppdateringer, og når denne prosessen er ferdig, velger du å klikke på X viktig(e) oppdatering(er) er tilgjengelig(e). X-en står for antall viktige oppdateringer.

Høyreklikk deretter på den aktuelle oppdateringen, det vil si den du ønsker å blokkere, og velg skjul oppdatering. Da vil ikke denne bestemte oppdateringen lenger installeres via Windows Update.

Du kan angre på blokkering

Dersom du på et senere tidspunkt angrer på denne avgjørelsen, og ønsker likevel å oppgradere til Windows 10, kan du fjerne blokkering av de aktuelle oppdateringene. Da trykk er du på Windows-tasten igjen, skriver inn Windows Update, og trykker på Enter-tasten. Nå skal du velge Gjenopprett skjulte oppdateringer..

Kilde: Ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *