Kritisk sikkerhetshull i populære rutere

Det er oppdaget svært alvorlige sikkerhetshull i tre rutere fra ASUS.

De berørte ruterne er ASUS RT-AX55, ASUS RT-AX56U_V2 og ASUS RT-AC86U. Det dreier seg om populære rutere som også selges i Norge. Disse hullene gjør at uvedkommende kan kidnappe enheten.

Slik oppdaterer du

Før du setter i gang bør du ta frem brukernavn og passord for ruteren. Brukernavnet er navnet på ditt trådløse nett. Du ser navnet via Start, Innstillinger og Nettverk og internett og Status.

Hvis ikke du husker passordet kan du finne dette via innstillinger i Windows. Les mer i vår guide.

Nå kan du logge deg på ruteren din. Det gjør du ved å skrive en adresse i adressefeltet på nettleseren din. Denne adressen er router.asus.com for ASUS-rutere, men det kan også være 192.168.1.1. Denne adressen finner du i dokumentasjon om din ruter.

Når du har logget deg på ruteren skal du finne frem linje hvor det står Fastvareversjon, eventuelt Firmwareversion. Klikk på selve tallet for versjonen og videre på Sjekk under Fastvareversjon. Og til slutt klikker du på Oppgradering-lenken. Nå lastes oppdateringen ned og ruteren oppdateres med den siste versjonen. Du skal ikke trenge å restarte noe. Vær klar over at denne beskrivelsen kan variere etter hva slags ruter du har.

Kilde: bleepingcomputer.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *