Her kan du oversette gratis

Trenger du et verktøy for gratis oversettelse? Google Translate kjenner mange til, men det finnes mange flere. Vi har oversikten.

Les også: Gratis språkverktøy

Google Translate

Google Translate er kanskje den mest kjente og mest populære oversetteren på nettet. Du kan legge inn både enkeltord, setninger og flere avsnitt med tekst. Du kan også kopiere og lime inn en nettadresse, velge et språk å oversette til og klikke på Oversett-knappen. Hele nettsiden, inkludert undersider, blir da oversatt til det språket du har valgt. Google Translate støtter per i dag 127 språk.

Microsoft Oversetter

Microsoft Oversetter (tidligere Bing Translate) er en tjeneste som virker på lignende måte som Google Translate. Du skriver inn ett eller flere ord eller en nettadresse og tjenester oversetter til et valgt språk. Microsoft Translate støtter 111 språk.

Startpage Translate

Startpage.com er en søkemotor som er basert på Google, men som ikke sporer brukerne. Nå har tjenesten lansert en oversetter. Du må bruke søkeordet translate eller oversetter for å få opp tjenesten som oversetter. Støtter 109 språk. Les mer på vår artikkel.

DeepL Translator

DeepL Translator fungerer på lignende måte som Google Translator og Microsoft Translator, men den støtter foreløpig kun følgende 29 språk, inkludert engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, nederlandsk, polsk, portugesisk og russisk, pluss norsk.

Hvorfor bruker DeepL Translator hvis vi allerede har Google Translate? Vel, det viser seg at Deepl Translator i mange tilfeller oversetter bedre enn Google, så den kan være et alternativ.

DeepL Translator er forresten laget av samme selskapet som står bak tjenesten linguee.com.

Linguee

Linguee er en tjeneste som tilbyr oversettelser mellom 25 språk, inkludert engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, nederlandsk, polsk, portugesisk, russisk, japansk, kinesisk, svensk, dansk, finsk, gresk og tsjekkisk, men foreløpig ikke norsk.

Cambridge Dictionary

Cambridge Dictionary støtter 25 språk. Oversetter mellom blant annet katalansk, kinesisk, engelsk, fransk, tysk, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, malayisk, polsk, portugesisk, russisk, spansk, thai, tyrkisk og vietnamesisk, pluss norsk.

ChatGPT

ChatGPT kan brukes til det meste, også for å oversette fra ett språk til et annet. Les mer i vår guide.

Google Gemini

På samme måten som ChatGPT kan også Google Gemini brukes til å oversette fra ett språk til et annet. Les mer i artikkel.

Copilot

Microsoft Copilot kan også brukes til å oversette mellom språk. Bruk gjerne nettleseren Edge for å få tilgang til Copilot. Les mer i vår artikkel.

Translate.com

Translate.com er en alternativ oversett-tjeneste som støtter over 50 språk, inkludert norsk. Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men selskapet bak tilbyr flere kommersielle produkter.

Obs! Tjenesten Translate.com bør ikke brukes til å oversette potensielt sensitive dokumenter. Det viser seg at denne tjenesten brukes av ganske mange bedrifter internasjonalt og den brukes til å oversette det meste, også dokumenter som innholder svært sensitiv informasjon. Problemet er at all informasjon som du skal oversette med Translate.com blir lagret og den er tilgjengelig på nettet via Google-søk. Les mer på NRK.no (denne artikkelen er riktignok fra 2017, men det er greit å være oppmerksom på problemstillingen).

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *