Her får du WordPress-hjelp

Du bruker WordPress som et publiseringsverktøy for din blogg eller nettside, men hvor skal du få hjelp når du trenger å spørre om noe, eller hvis du ønsker å vite mer om WordPress? Her finner du de beste nettsidene som tilbyr informasjon, tips og hjelp. Du får også tips om læreboker som omhandler WordPress.

Les også: WordPress-skolen

Du finner selvsagt mange nettsteder som tilbyr både informasjon og hjelp for brukere av WordPress. Dette gjelder både ren informasjon, men også diskusjonsfora, hvor du kan søke etter og bla i spørsmål/svar, men også sende inn dine egne spørsmål.

WordPress.org og WordPress.com

Vi starter denne oversikten med nettsider fra et «offisielt» hold, det vil si fra personene som driver med utvikling av WordPress-systemet. Disse nettsidene er ganske oversiktlige og grundige.

Codex.wordpress.org er den offisielle manualen for WordPress. Dette er kanskje det beste nettstedet for brukere av WordPress.org. Her får du veldig fin oversikt over alt som har med WordPress.org å gjøre. Her finner du guider om hvordan du kan bruke WordPress, pluss tips om hvordan du kan lage ditt eget tema og din egen utvidelse.

Codex.wordpress.org/FAQ er en oversikt over spørsmål/svar i ulike kategorier. Har du spørsmål om WordPress, enten generelt eller spesifikt, bør du sjekke her først.

Codex.wordpress.org/Finding_WordPress_Help gir deg tips om hvor du finner WordPress-hjelp.

Codex.wordpress.org/New To WordPress er veiledning for nybegynnere i WordPress.

Developer.wordpress.org/reference gir deg en oversikt over alle funksjoner som er innebygd i WordPress – et ideelt for WordPress-utviklere.

WordPressfoundation.org er en ideell organisasjon som fremmer WordPress som et åpent publiseringsverktøy, som GPL-programvare. Du finner for så vidt ikke mye WordPress-hjelp på denne siden, men du finner informasjon hva organisasjonen driver med, blant annet om WordPress-møter (WordCamp) som arrangeres verden rundt.

Les også: Feilsøking av WordPress

Andre nettsider

Wpbeginner.com tilbyr mye god informasjon og guider for WordPress-brukere. Navn på nettstedet er litt misvisende, fordi mye av informasjonen er ikke bare rettet mot nybegynnere, men også for avanserte brukere.

Digwp.com er en blogg med masse gode tips om WordPress. Det kan nevnes at personene bak denne bloggen tilbyr e-boken (PDF) «»Digging into WordPress» – boken koster 27 dollar (rundt 240 norske kroner), men den er absolutt verdt pengene.

Winningwp.com er en blogg med masse tips for WordPress-brukere.

WP Mayor har en samling av nyheter, artikler og tips for WordPress.

ManageWP guider og tips om WordPress,

WPLift er en samling av WordPress-guider.

WPkube.com er en samling av guider for WordPress.

WPGuru.co.uk tilbyr diverse tips for brukere av WordPress.

Hongkiat.com er en blogg som skriver om forskjellige temaer innenfor data, inkludert WordPress.

Wikipedia.org er selvsagt med på denne listen. Her får du en fin oversikt over publiseringsverktøyet.

Google er din venn, hvis du trenger hjelp med hva som helst.

Diskusjonsfora

Dette er nettsider som kan brukes til å stille tekniske spørsmål om WordPress. Et godt tips, hvis du har tenkt å stille et spørsmål: unngå å stille generelle spørsmål av typen: hva er de beste widgetene eller utvidelsene som finnes. Slike spørsmål liker ikke de ansvarlige for mange av disse nettsidene. Still et så konkret teknisk spørsmål som mulig – du må helst ha prøvd å løse et teknisk problem, før du stiller spørsmålet.

Support.wordpress.com er det offisielle stedet for brukere av WordPress.com, altså den utgaven av WordPress som brukes direkte i nettleseren. Tjenesten er gratis, men du må registrere deg.

WordPress.org/support er det offisielle stedet for brukere av WordPress.org, det vil si WordPress du installerer på webhotell eller din egen PC. Her kan du stille spørsmål om WordPress i forskjellige fora. Du bør velge riktig forum for ditt spørsmål – denne nettsiden krever registrering, men tjenesten er gratis.

WordPress Support: Fixing WordPress er et forum for brukere som opplever feil i WordPress.

WordPress.stackexchange.com er et sted hvor du kan stille spørsmål om WordPress. Tjenesten er gratis, og du trenger ikke å registrere deg.

Videoer

WordPress.tv tilbyr gratis videobasert opplæring i WordPress.

Youtube.com tilbyr videoer med opplæring og tips om det meste, også WordPress.

Bøker

Det finnes selvsagt veldig mange bøker som lærer bort bruk av WordPress. Her er våre anbefalinger:

amazon_wordpress_for_beginners3

WordPress for Beginners er en bok for deg som foreløpig ikke har mye erfaring med bruk av WordPress, men som har ambisjoner om å lære litt mer om det populære publiseringsverktøyet.

Det finnes jo allerede masse gratis guider på nettet, men hvis du ønsker en grundig gjennomgang av det grunnleggende i WordPress, kan denne boken anbefales.

Dette er en visuell guide som går gjennom WordPress-funksjoner trinn for trinn.

digging_into_wordpress2

Digging into WordPress er en skikkelig kvalitetsbok for WordPress-elskere. Den er i utgangspunktet for avanserte brukere, men den gir også en god oversikt over det meste som rører seg i WordPress.

Denne boken kommer med masse eksempler med PHP-koder, men gir ikke innføring i PHP, så det er en fordel at du lærer det grunnleggende om PHP, før du leser denne.

Boka er skrevet på et levende og delvis morsomt språk, noe som gjør den interessant å lese.

Les også: PHP-guide

amazon_professional_wordpress3

Professional WordPress: Design and Development er en bok som er en av de beste innen WordPress-utvikling.

Denne boken er for deg som allerede kan det grunnleggende i WordPress, men som ønsker å fordype deg i emnet.

Denne boken går grundig til verks med å forklare hvordan du kan utvikle dine egne temaer, utvidelser og widgeter.

Det bør presiseres at for å få større nytte av denne boken, bør du kjenne til det grunnleggende om programmeringsspråket PHP – det er såpass mange PHP-eksempler i boka, uten å gjennomgå det grunnleggende. Kan du PHP fra før av, er denne boken gull verdt.

Du finner flere bøker på wordpress.org/about/books.

Bruk forumet vårt!

Har du spørsmål om WordPress kan du gjerne legg inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *