Gratis spill på nettet

missile_command

Gratis spill på internett – her finner du blandet drops. Mange av spillene kan du spille direkte i nettleseren uten registrering, mens andre må du laste ned og/eller registrere deg.

Du finner blant annet klassiske Amiga-spill, Atari-spill, Wolfenstein, spill som er basert på HTML5 og Flash. Videre finner du ordspill, quiz og sjakk. Noe for alle med andre ord

Klassikere

Dette er klassiske spill som kan spilles direkte i nettleseren. Her finner du blant annet Pac-Man, Tetris, SimCity, Wolfenstein, Donkey Kong, Doom, Defender, Space Invaders og Missile Command:

HTML5

Spill basert på HTML5:

Flash

Spill basert på Adobe Flash:
Norsk språk-quiz

Er du god i norsk? Språkrådet har lagt ut en utfordrende quiz, hvor du kan teste ut dine ferdigheter. På sprakradet.no finner du en quiz som inneholder spørsmål med blanding av bokmål og nynorsk. Prøv å klare så mange rette som mulig – får du én feil, avbrytes spillet og du må starte på nytt. Du kan prøve så mange ganger du ønsker!

Ordspill

Ordspill.no er et Scrabble-lignende spill på norsk, som du kan spille direkte i nettleseren din. Hvis du er glad i kryssord er dette spillet midt i blinken.

ordspill2

To til fire kan spille samtidig, og den spilleren som får flest poeng har vunnet den bestemte kampen. Les mer om spillereglene på ordspill.no/rules.

Game Downloader

Game Downloader er et program som gir deg en oversikt over hundre gratis dataspill, og en mulighet til å laste ned de du ønsker.

game_downloader2

Vær klar over at når du er ferdig med å laste ned en installasjonsfil med hjelp av programmet Game Downloader, må du selv sørge for å kjøre enkelte installasjonsfiler for å starte installasjonen. Du finner installasjonsfilene i en egen Download-mappe, som er en undermappe til Game Downloader-mappen.

Flysimulator

I programmet Google Earth finnes en flysimulator, det vil si i tillegg til kartfunksjonen. Denne kan du aktivere via menyvalget Verktøy, Åpne flysimualtor.

flysimulator1

Du velger først mellom F-16 eller SR22, og startposisjon, og kan deretter starte simulatoren med knappen Start flyging.

flysimulator2

Flyet kan kontrolleres via hurtigtaster. PgUp øker farten, og PgDn reduserer farten. Du finner oversikten over tastaturkombinasjonene på google.com.

Mega Quiz

Mega Quiz er et Windows-program som leveres med ferdiglagde quizer. Alle quizene er engelskspråklige.

  1. Last ned, dekomprimer og kjør programmet.

  2. Du kan laste ned flere quizer via Get More Sets-knappen, hvis du ønsker det.

  3. Legg inn én eller flere brukere via Players/Teams-vinduet (trykk på Add-knappen for å bekrefte hvert valg).

  4. Velg quiz fra Availaible Sets og trykk på Add selected for å bekrefte valget.

  5. Trykk på Play-knappen for å starte spillet.

megaquiz

Quizer

Her er en lenkesamling, for deg som elsker quizer:

Quizup er en app for nettbrett og mobil. Dette er et quiz-spill med mange kategorier.

Sjakk

Internett er en fantastisk arena for å spille sjakk, og det finnes mange nettsteder som tilbyr mulighet for å spille sjakk på internett via nettleseren.

sjakk2

Les mer om sjakk på nettet i vår artikkel.

Gamer.no

Gamer.no er et stort nettsted som omhandler dataspill. Her kan du blant annet bruke søkeordet gratis.

Nettbrett-spill

Nettbrett (iPad og lignende) er perfekt plattform for ulike typer spill. Det bør presiseres at mange av forslagene her ikke er gratis, men ganske rimelige. Mange av spillene kan brukes gratis, med reklame, mens man kan betale for å slippe reklamen.

Vær oppmerksom på at flere spill bruker tvilsomme metoder for at brukeren skal betale mer for spillet enn det smaker. Enkelte av disse spillene krever at brukeren betaler for å komme seg videre i spillet, og brukeren kan tro at vedkommende betaler i virtuelle spillepenger, mens betalingen i realiteten er ekte penger. Les mer på aftenposten.no.

Vi må til slutt nevne, for deg som spiller sjakk – iPad er perfekt for å spille sjakk, spesielt fungerer lynsjakk utrolig godt på en iPad. Registrer deg på Chess.com, og last ned Chess.com-appen – anbefales!!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.