Google+ blir lagt ned
Google har bestemt seg for å legge ned sosiale tjenesten Google+ i løpet av de neste ti månedene.

Omstridt lansering

Meningen var at Google+ skulle gi Facebook en konkurranse, Google sin tjeneste fikk blandet mottagelse da den ble lansert i 2011. Årsaken var blant annet at Google satte i gang en omstridt kampanje for at Google+ skulle etablere seg på det sosiale markedet. Denne strategien viste seg å være mer eller mindre mislykket.

Nå har Google altså bestemt seg for å legge ned Google+ i løpet av ti måneder, det vil si mot slutten av august 2019. Brukerne skal etter hvert få en mulighet til å migrere sine data eller laste dem ned på sine datamaskiner.

Private data lekket ut

Det viser seg også at det er blitt lekket private data (navn, e-post, adresser, kjønn, alder) fra Google+ og at disse dataene ble tilgjengelig for tredjeparter. Denne lekkasjen skjedde visstnok allerede i 2015, men Google bestemte seg for å ikke fortelle noen. Det var avisen Wall Street Journal som avslørte lekkasjen i 2018. Google bestemte seg altså for å legge ned tjenesten i stedet for å fikse feilen og heller satse på bedriftsmarkedet.

Satser videre på bedrifter

Nedleggelsen gjelder forrsten kun consumer-versjonen av Google+, det vil si versjonen for hjemmebrukere. Google har funnet ut at det er mange bedrifter som bruker Google+ i sin markedsføring og derfor har Google bestemt seg å videreutvikle en egen versjon av Google+ for bedrifter, altså en Enterprise-versjon.

Kilder: Google, ghacks.net, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.