Google tilbyr ubegrenset lagringsplass for bildene dine
Google Bilder er en lagringstjeneste som kan brukes til å lagre bilder du tar med mobiltelefonen din eller med andre enheter. Du får ubegrenset lagringsplass for bildene dine. Tjenesten er både brukervennlig og gratis.

Les også: Fotoapper for alle

Liker du å ta masse bilder og dele disse på nettet med venner og kjente, da er Google Bilder en drømmetjeneste for deg!

Google Foto

Adressen er photos.google.com. Google tilbyr også apper for Android og iOS, som gjør det enkelt å bruke tjenesten på mobil og nettbrett, altså i tillegg til en PC. Tjenesten er egentlig separat fra Google pluss, men du får likevel tilgang til webutgave av Google Foto via Google pluss-nettsiden.

Du må registrere deg (photos.google.com) for å ta i bruk tjenesten, men bruker du allerede Gmail eller en annen Google-tjeneste, er du allerede registrert.

Ubegrenset lagringsplass med gratismodellen

Du får ubegrenset lagringsplass for bilder og videoer, men Google har satt et tak på 16 megapiksler for enkeltbilder, og 1080p for enkeltvideoer. Er bildet større enn dette, blir ikke overføringen blokkert, men bildet blir komprimert automatisk, det vil si bildestørrelsen reduseres.

google_photos2

Du kan eventuelt velge at bildene ikke komprimeres, men da får du ikke ubegrenset lagringsplass og du må betale for tjenesten. Du får 100 GB for 17 kroner per måned, eller 1 TB for 89 kroner per måned. Du finner en oversikt over prisene på google.com (krever innlogging).

Hvorfor bruke Google Bilder?

Google Foto er først og fremst laget for deg som tar mange bilder, som på en enkel og rask måte kan dele ut bildene på nettet. For denne målgruppen er Google Foto imponerende!

Les også: Den store Lightroom-guiden

Google Foto er imidlertid ikke laget for fotografer som er opptatt av høy bildekvalitet og mulighet for avansert redigering. Da passer det bedre med for eksempel Adobe Lightroom.

Les også: Jottacloud

Jottacloud er et norsk alternativ for deg som kunne tenke deg å betale for ubegrenset lagringsplass uten komprimering. Les mer i vår artikkel.

Google Disk og Google Bilder

Du kan se og administrere bildene dine både i Google Disk og Google Bilder. Du kan også opprette en Google Bilder-mappe i Min Disk-mappen din for å ordne bildene i mapper. Du får en oversikt over din lagringskvote på google.com/settings/storage. Les mer om Google Bilder og Google Disk på google.com

Hva er Google Bilder og Foto?

Hva er egentlig forskjellen mellom Google Bilder og Google Foto? Dessverre skaper Google forvirring ved å blande disse begrepene, men det viktigste er å huske at Google Bilder er en lagringstjeneste med redigeringsmulighet, mens Google Foto er en app som kan brukes til å overføre bilder til lagringstjenesten.

Last ned Google Foto-app

Google Foto som gjør det mulig å overføre bildene dine til Google Bilder, kan lastes ned fra photos.google.com/apps.

Grensesnittet

Dette er valgene i Google Bilder-grensesnittet i webutgaven. Du får tilgang til disse på venstre siden i grensesnittet:

 • Assistent
  Skal vise morsomme ting som blir opprettet automatisk fra bildene dine, og hjelper deg med å holde orden.

 • Bilder
  Dette er visning av selve bildene.

 • Samlinger
  Oversikt over dine bildesamlinger, det vil si fotoalbum, filmer og histtorier.

 • Delte linker
  Her finner du en liste over lenker du har delt.

 • Papirkurv
  Bilder du har slettet fra Google Foto.

 • Innstillinger
  Dette valget gir deg tilgang til innstillingsmuligheter for Google Photos. Standardvalget her er gratisversjon med ubegrenset lagringsplass, men som komprimerer bildene automatisk. Du kan velge å laste opp bildene i full størrelse, men denne muligheten må du betale for.

 • Hjelp og tilbakemelding
  Du får tilgang til en database med spørsmål og svar. Du kan bruke denne muligheten hvis du har spørsmål eller om du har problemer med bruk av Google Foto.

 • Appnedlastinger
  Nedlastingslenker til Google Foto-apper.

Lag fotoalbum

Du kan bruke Google Bilder til å opprette fotoalbum med bildene dine. Du får en oversikt over samlinger (fotoalbum, filmer, historie) via menyen til venstre i Google Bilder-vinduet. Opprett fotoalbum via pluss-ikonet på høyre siden av søkevinduet. Les mer om denne fremgangsmåten på denne (samlinger) og denne (fotoalbum) siden.

Søkefunksjon

Google Bilder har en søkefunksjon som faktisk er ganske god. Med en gang du begynner å skrive noe i søkefeltet får du forslag.

Rediger bildene

Google Bilder leveres med grunnleggende redigeringsfunksjoner.

Du finner en veiledning for redigering på google.com.

Sikkerhetskopiering

Du har muligheten til å sikkerhetskopiere Google Bilder-bildene. Dette kan du gjøre med egne verktøy for mobil, nettbrett og PC. Du finner disse verktøyene på photos.google.com/apps. Les mer om sikkerhetskopiering av bilder på google.com.

Del bildene dine

Det er blitt enklere å dele Google Bilder-bildene dine med hvem som helst. Klikk på del-ikonet og du får da opp ikoner for blant annet Google+, Facebook og Twitter, og eventuelt flere. Du kan også sende dine kontakter et bilde via e-post.

Skal du dele bildene fra mobil eller nettbrett, er denne prosessen enda enklere. Du kan bare klikke og dra med fingeren for å velge bildene du ønsker å dele.

Google tilbyr også funksjonen delte album som gjør det enklere å dele bilder til venner og kjente. Det eneste du trenger å gjøre er å velge bilder, opprette et album og sende lenken til personer du ønsker å dele albumet med. Når du har delt et album kan personen som har mottatt albumet eventuelt legge sine egne bilder i samme album.

Les mer om deling på google.com.

Send videoer direkte til YouTube

Du kan sende Google Bilder-vidoer direkte til YouTube. Du kan aktivere denne muligheten via youtube.com/upload.

Kilder: Google Blog (1), Google Blog (2), Google Photos Help Center, Google Photos brukerstøtte, Ghacks (1), Ghacks (2), Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *