Snart kan en app fortelle deg hvilket bilde som er best
Google har presentert et nytt AI-system som er trent til å gi bilder en karakter som forteller om bildene er teknisk gode eller om bildene er estetisk gode, det vil si det kan fortelle deg hvilket bilde som er best.

Les også: Hvor bra er bildene dine? Her kan du teste!

Kunstig intelligens

Systemet kalles for NIMA som er en forkortelse for Neural Image Assessment. Kunstig intelligens er tidligere blitt brukt til å justere faktorer som støy, uskarphet og bivirkninger av komprimering, men nyere systemer klarer også å bedømme bildekvaliteter

Det nye systemet fra Google fokuserer ikke bare på om et bilde har lav eller høy kvalitet, men gir bilder en rating på en skala fra 1 til 10. Google brukte en vurdering fra 200 mennesker til å trene det nye systemet til å vurdere bilder på samme måten som mennesker gjør det.

Resultatet

googleblog.com kan du se foreløpige resultater av denne forskningen, det vil si du ser en rekke bilder med sammenligninger mellom vurderinger fra mennesker og vurderinger fra en NIMA. Vurderingene fra mennesker er i parentes. Jo mindre forskjell som er mellom tallane jo bedre er resultatet, det vil si jo mindre forskjell er det mellom en vurdering fra et menneske og en vurdering fra en maskin.

Det er uklart når dette blir implementert i en app. Du finner detaljene rundt fenomenet NIMA på arxiv.org.

Kilder: Google, theverge.com, petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *