Alle bildene i LIFE er nå søkbare
Google har lansert prosjektet LIFE-tags som bruker kunstig intelligens til å sortere, analysere og tagge 4 000 000 bilder som er blitt publisert i LIFE Magazine.

Les også: Historiske bilder på nett

Spennende prosjekt

Kunstig intelligens er et spennende tema. I 2017 ble det lagd en sjakkcomputer (AlphaZero) basert på kunstig intelligens – tidligere var skakkcomputere basert på mer tradisjonell programmering. Den nye maskinen spilte flere sjakkpartier mot den hittil sterkeste sjakkcomputeren i verden, nemlig Stockfish.

Resultatet ble sjokkerende for mange AlphaZero knuste Stockfish i alle partiene. Les mer om AlphaZero på vår artikkel.

Google LIFE-tags

Prosjektet Google LIFE-tags gjør det nå mulig å bla i det enorme arkivet. Det er nå tilgjengelig på artsexperiments.withgoogle.com som et interaktivt leksikon og bildene er organisert etter tema, altså tags.

Hver gang vi besøker artsexperiments.withgoogle.com blir hele arkivet analysert og vi kan til slutt klikke på START eller Skip intro. Hvis vi klikker på START får vi en introduksjon. Klikker vi på Skip intro kan vi klikke i søkevinduet øverst til høyre og søke etter noe. I det vi skriver inn et søkeord får vi forslag vi kan klikke på, men vi får kun forslag dersom søkeordet vi bruker finnes i databasen, altså at bilder er tagget med søkeordet.

Hvis vi klikker på ett av treffene blir vi først sendt videre til et oppslagsverk (Wikipedia) om det sktuelle søkeordet og til slutt får vi opp bilder som er dekkende for søkeordet vi har valgt.

Ikke helt overbevisende

Dette er et godt forsøk fra Google, men vi blir litt skeptiske når vi ser på resultatene. Vi får 0 treff hvis vi søker etter Norway. Merkelig nok får vi også 0 treff hvis vi søker etter NASA, og 0 treff på Kennedy, mens vi får 54124 treff hvis vi søker etter Space. Prøv selv!

Kilder: engadget.com, dpreview.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *