Google gjør endringer i bildesøk

Google har nå endret underkategoriene i sitt bildesøk.

Tidligere fikk du flere valg hvis du først søker etter et bilde, og deretter klikker på kategorien Bilder som er plassert under søkevinduet. Til slutt klikker du på Verktøy og Brukerrettigheter. Her kunne du for eksempel velge «Merket for gjenbruk, med endringer».

Les også: Hva er Creative Commons?

Nye underkategorier

Nå er dette altså endret og du får nå kun to alternativer, nemlig «Creative Commons-lisenser» og «kommersielle og andre lisenser»

Hensikten med denne endringen skal visstnok være at kommersielle bilder blir lettere synlige via kategorien «Kommersielle og andre lisenser». Det skal bli lettere for profesjonelle fotografer å selge sine bilder.

Dersom du velger «kommersielle og andre lisenser» vil bildene du finner i søkeresulatet være merket – du kan da klikke på «Med lisens» og videre på «Lisensdetaljer» for å få mer informasjon om lisens for det aktuelle bildet, pluss en mulighet til å kjøpe bildet.

Dersom velger «Creative Commons-lisenser» vil du også få «Mer lisens» og «Lisensdetaljer», men her finner du bilder som er gratis – du får informasjon om hva du kan gjøre videre med bildene du laster ned. Bilder som er merket med CC BY kan du gjøre hva som helst med – les mer om CC-lisensene i vår guide.

Mer informasjon

Du finner mer informasjon om denne funksjonen på google.com.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *