Denne appen kombinerer Google Bilder og Foto

Google har lansert en app som kombinerer funksjonaliteten i Google Foto og Google Bilder, det vil si en app som kombinerer lagring av bilder i nettskyen og synkronisering av bildene. Dette har tidligere vært funksjoner i to separate apper.

Les også: De beste fotoappene

Google Backup and Sync
Selve appen kalles for «Google Backup and Sync» og er nå tilgjengelig for både Mac og Windows. Meningen er at den nye appen skal erstatte de to appene som har de to funksjonalitetene, nemlig Google Foto (filoverføring til nettskyen) på den ene siden og Google Bilder (lagring og redigering) på den andre.

Google Backup and Sync er tilgjengelig fra google.com. Etter nedlasting og installasjon logger du deg inn på din Google-konto. Du blir deretter bedt om å velge mapper som skal synkroniseres til Google Drive. Det er Desktop, Documents og Pictures som er valgt som standard. Du velger altså selv hvilke mapper som skal synkroniseres.

Videre kan du velge kvaliteten på bilder og videoer. Velger du «High quality» får du ubegrenset lagringsplass, men filene dine blir komprimerte, altså filstørrelsen reduseres. (dersom de er over en viss størrelse). Velger du «Original quality» kan du kun synkronisere en bestemt antall GB – du kan se dette tallet i vinduet under installasjonen. Du kan øke denne lagringsplassen ved å betale for tjenesten.

Du kan eventuelt sette en hake ved Google Photos. Da overføres bildene dine til Google Foto. Klikk på Next-knappen for å fortsette.

Last ned

Du finner Google Backup and Sync på google.com.

Kilder: Google, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.