Slik avslører du glemt passord

Har du glemt et passord for en tjeneste på en nettside? Det finnes det apper som kan brukes til å avsløre passord.

Les også: Apper for deg som har glemt passord

Slike apper er en relativ tungvinn måte å gjøre dette og de virker ikke alltid som de skal. Det finnes heldigvis en enklere metode og det i selve nettleseren. Dette er jo veldig praktisk når du glemmer passordet.

Det som er felles for de fleste nettleserne er at du kan klikke på et lite øye ved siden av passordet for å vise passordet i klartekst. Utfordringen er å finne dette stedet på de ulike nettleserne.

Firefox

Kjør Firefox og klikk på Innstillinger via menyen øverst til høyre. Klikk på Personvern og sikkerhet. Skroll ned til Innlogginger og passord. Klikk på Lagrede innlogginer. Nå er det bare å velge et nettsted via menye til venstre, og klikke på et aktuelt nettsted. Du kan deretter klikke på øyet på høyre siden av passordet, da vil du se passordet i klartekst!

Edge

Kjør Edge og klikk på Innstillinger via menyen øverst til høyre. Klikk videre på Profiler fra menyen til venstre og deretter på menyen Passord til høyre. Her skal du se en liste over nettsteder og passord som er knyttet til disse. Klikk på øyet ved siden av passordet for å se passordet i klartekst.

Chrome

Kjør Chrome og klikk på Innstillinger via menyen øverst til høyre. Klikk på Autofyll via menyen til venstre og deretter på Passordlagring fra listen til høyre. Her skal du se en liste over nettsteder du er registrert og kan klikke på øyet ved siden av passordet for å se passordet i klartekst.

Vivaldi

Kjør Vivaldi og klikk på Innstillinger, Personvern, Passord og her er det bare å klikke på øyet ved siden av et passord for å vise det i klartekst.

Opera

Kjør Opera og klikk på Innstillinger, Avansert, Personvern og sikkerhet. Klikk på Autofyll og du kan da se nettstedet med sine passord.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *