Treningsklokke på salg

Dette er en artikkel om treningsklokken Garmin Forerunner 920XT. Den ble lansert i 2014 og var da en av de mest avanserte på markedet og den er fortsatt en av de beste.

Les også: De beste appene og klokke for trening

Det eneste problemet var prisen – for mange er det for mye å betale over 4000 kroner for en treningsklokke. I dag er situasjonen en helt annen, i hvert fall prismessig.

Imponerende funksjoner

Garmin Forerunner 920XT har alt du måtte ønske deg av en treningsklokke, og litt til. Du får tilgang til avansert analyse av dine trenginsøkter for løping, sykling, svømming og triatlon. Du får blant annet tilgang til kondisjonsberegning (VO2 Maks).

Dette er også en smartklokke som gjør at du kan motta e-post, tekstmeldinger og varsler direkte på klokken. Klokken har trådløse funksjoner (WiFi) som tilbyr automatiske opplastinger til Garmin Connect, sporing i sanntid og en mulighet for deling på sosiale nettverk.

Klokken fungerer forresten utmerket som en vanlig klokke i det daglige. Det er sikkert individuelt, men vi opplevde at klokken hadde en passe størrelse, det vil si at den ikke er for stor for å ha på armen i løpet av en dag.

Les mer om Garmin Forerunner 920XT på garmin.com og du finner en norsk manual på garmin.com/manuals/webhelp/forerunner920.
Gode råd og tips

Garmin Forerunner 920XT er i utgangspunktet meget brukervennlig og menyene er mer eller mindre selvforklarende. Det som kanskje imponerer mest er at denne klokken har et mellomlager for GPS, det vil si du trenger nesten ikke å vente på at klokken finner GPS-satellitter. Vi har testet klokken i noen få dager og vi trengte ikke å vente på et signal i det hele tatt. Dette er en helt annet verden sammenlignet med eldre modeller som gjerne bruker flere minutter på å finne satellitter.

Denne klokken er meget god for deg som liker å trene og som liker analyser av treningsøktene, men vi opplevde ett par ting som forvirrende og vi kommer her med gode råd etter vår erfaring med klokka:

  • GPS-en er så lynrask at det ikke er til å tro
    Dette er jo egentlig en fordel, men for brukere som ikke er klar over det kan dette være forvirrende. Du står kanskje ute og skal starte en løpetur og venter på at klokka skal finne GPS-satellitter. Faktum er at klokka allerede har funnet satelitter (vår erfaring) uten at du er klar over det!

    Saken er at når du får meldingen «GPS er klar» på skjermen på klokken, kan du rett og slett trykke på Enter-tasten (én eller to ganger – du ser på skjermen når klokken starter å tikke) på klokka for å starte treningsøkten.

  • Forvirrende skifte mellom treningsklokken og den vanlig klokken
    Vi likte ikke at treningsklokken (treningsmodus) og den vanlig klokken (strømsparingsmodus) er to veldig seperate funksjoner. Det betyr i praksis at klokken har ingen knapp/meny som gjør at du skifter fra treningsklokke til vanlig klokke.

    Denne saken «løses» ved at treningsmodus skifter automatisk til strømsparingsmodus etter 5 minutter hvis ikke du jobber mer med treningsmodus. Denne tiden på 5 minutter kan du justere i menyen på klokka. For de som ikke kjenner til funksjonene er det ganske irriterende å måtte vente 5 minutter på den vanlig klokkemodusen. Etter mye om og men fant vi ut at vi enkelt kan trykke på Back-knappen på klokka for å få opp den vanlige klokken. Dette er en merkelig teknisk løsning i klokka, men det er jo utrolig kjekt når man vet om muligheten. Vi opplever det også som merkelig å kalle den vanlig klokkemodusen for strømsparingsmodus, altså i stedet for det mer forklarende navnet vanligklokkemodus.

Konklusjon: Når du vet om den lynraske GPS-søkeren og hvordan skiftet fungerer mellom treningsmodus og vanlig klokke, er denne klokken en drøm å bruke!

Pris

Du kan få Garmin Forerunner 920XT for 4799 NOK på garmin.com – denne klokken kunne kjøpes for 2490 NOK for en uke siden, men i dag kan du kjøpe den for 1999 NOK, altså rundt 40 prosent av fullpris – du finner beste pris på prisguide.no og prisjakt.no.

Tester

Det finnes ganske mange tester av Garmin Forerunner 920XT på nettet. Her er noen få:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.