Dagens fototips: mørketiden

Mørketiden kan være den mest spennende tiden for fotografi. Dette er kontrastenes tid. Det å ta bilder er en fantastisk måte få bedre trivsel i mørketiden, ikke minst hvis i utgangspunktet er fotointeressert.

Les også: Slik blir du bedre fotograf

Her får du tips hvis du ønsker å ta bilder av månen, astrofoto, nordlys og nattfoto.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Månen

Månen er et flott motiv, men det er mange som sliter med eksponeringen – selve månen blir såpass lys at detaljene blir borte. Vi gir deg gode råd og tips.

Les mer i vår guide

Astrofoto

Astrofoto er kanskje den kategorien innen fotografi som gir de mest spennende bildene, hvis du lykkes med både utstyr, vær og kamerainnstillinger.

Les mer i vår guide

Nordlys

Her får du gode råd og tips om det å ta bilder av nordlys. Vi forteller deg også hvor i Norge du kan se nordlys.

Les mer i vår guide

Nattfoto

Det handler om å ta bilder ute i mørket (om kvelden eller natta), og fanget det lille lyset som finnes, og det byr på spesielle utfordringer, men også fantastiske stemninger.

Les mer i vår guide

Tåke

Tåke er et spennende motiv. Les mer i vår guide.

Vinterfoto

Du får masse tips om vinterfoto i vår guide.

Svart/hvitt

Ofte passer det bedre med bilder i svart/hvitt. Les mer i vår guide.

Når på døgnet er det beste lyset?

Det finnes apper som kan brukes til å finne ut når på døgnet som har det beste lyset for foto.

  • Exsate Golden Hour er en app som forteller deg når på døgnet det er best lysforhold for fotografering. Appen gir deg blant annet informasjon om soloppgang og solnedgang. Du får også vite klokkeslettet for den gylne timen – på denne tiden er de beste lysforholdene for fotografering. Denne appen finnes både for iOS og Android.

  • The Photographer’s Ephemeris (TPE) er en app som kan hjelpe deg å planlegge fotografering utendørs. Det denne appen gjør er å regne ut hvor lysforholdene er best for foto. Den finnes både for iOS, Android, Mac og Windows – du kan laste den ned fra denne siden. Denne appen er ikke gratis (prisen er 32 NOK).

  • Photopills er et verktøy med flere apper i ett som kan blant annet brukes til å planlegge fototur på et bestemt sted. Tilgjengelig for både iPhone, iPad og Android. Denne appen er ikke gratis (prisen er 109 NOK)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *