Slik blokkerer du Windows-oppdatering midlertidig

Den neste store oppdateringen for Windows 10, nemlig Windows 10 Fall Creators Update, skal etter planen lanseres i morgen. Selv om de fleste ønsker å få tak i denne oppdateringen fortest mulig finnes det brukere som ønsker å vente med å installere den.

På denne siden får du en veiledning om hvordan du kan blokkere installasjon av den store oppdateringen midlertidig.

Les også: Windows 10 Fall Creators Update

Selv om denne oppdateringen lanseres i morgen er det slett ikke alle som vi få den på tirsdag, fordi Microsoft pleier å bruke lang tid for å rulle ut slike store oppdateringer.

Blokkering av oppdatering
I noen tilfeller kan det være lurt å vente med å installere såpass stor oppdatering, for eksempel for en PC hvor det er uønsket med stor oppdatering og omstart på dette tidspunktet. Midlertidig blokkering gjør at man unngår eventuelle overraskelser.

Slik blokkerer du oppdatering midlertidig:

  • Windows 10 Pro:
    Gå til Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet og Avanserte alternativer. Under «Stans oppdateringer midlertidig» finner du en bryter som du kan slå på. Denne bryteren vil stanse installasjon av oppdateringer i opptil 35 dager.

  • Windows 10 Home:
    Du kan bruke såkalte forbruksmålte tilkoblinger i Windows 10. Du finner denne via Innstillinger, Nettverk og internett, W-Fi og Administrer kjente nettverk. Her skal du få en liste over ett eller flere nettverk. Klikk på det nettverket som er aktuelt og velg Egenskaper. Her kan du slå på forbruksmålt tilkobling. Virkningen av dette er at Windows 10 kommer ikke til å laste ned store oppdateringer dersom tilkoblingen er definert som forbruksmålt.

Kilde: betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *