Her kan du se flytrafikk i sanntid

Flightradar24 er en tjeneste som viser fly i sanntid på et kart over store deler av verden. Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men det finnes også betalversjon med en rekke tilleggsfunksjoner og muligheter.

Hva er Flightradar24?

Flightradar24 er en svensk tjeneste som sporer fly på et kart med informasjon om flynummer, avgangssted, destinasjon, høyde og hastighet. Tjenesten henter informasjon fra forskjellige kilder, blant annet fra såkalte ADS-B-mottakere, det vil si enheter som henter informasjon om flyene fra blant annet satellitter.

Dette startet som et hobby-prosjekt i 2006 av to svenske flynerder som bestemte seg for å bygge et nettverk av ADS-B mottaker i deler av Europa. Nettverket ble åpnet i 2009 og da var det mulig for hvem som helst med en ADS-B mottaker å bidra med informasjon til tjenesten. Relativt raskt etter dette var det flere og flere som ble med på prosjektet og den dekker nå store deler av verden.

Se fly på direkten!

flightradar24.com får du en oversikt over fly i store deler av verden. Tjenesten viser flyene i sanntid. Tjenesten viser kun informasjon om fly i området i verden som har registrerte brukere av ADS-B mottakere – derfor er det fortsatt noen deler av verden som ikke er dekket av Flightradar24.

En av begrensningene med gratistjenesten er at du kan kun se på flytrafikken for 30 minutter av gangen, men du kan oppdatere nettsiden for å forlenge perioden med 30 minutter av gangen så ofte du vil.

Vær oppmerksom på at du kan klikke på spesifikke fly på kartet for å merke flyet og du får da informasjon om flyet og du får også flyruten tegnet på selve kartet. Du kan så klikke på flyet en gang til for å fjerne ruten fra kartet, det vil si for å fjerne merket for et bestemt fly.

Apper

Flightradar24 er også tilgjengelig på app:

Priser

Tjenesten finnes i gratisutgave, men du kan også få en utvidet tjeneste du må betale for. Med gratistjenesten kan du kun se hvordan flyene beveger seg på et kart og du kan bruke søkefunksjonen. Med betaltjenesten får du en rekke tilleggstjenester som blant annet varsler, detaljert informasjon om enkelte fly, værinformasjon, pluss at du slipper å se reklame. Det rimeligste produktet har en pris på kun 9,99 USD (99 NOK) per år. Du finner prisoversikten på flightradar24.com/premium. Du kan prøve betaltjenesten gratis i 7 dager.

Kilder: flightradar24.com, wikipedia.org

You may also like...

1 Response

  1. Fabienne sier:

    Bra innlegg, når jeg ser på flightradar er det fremdeles ganske stille på himmelen selv om den første lettelsen har blitt gjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *