Firefox får en stor overhaling

Mozilla har lansert Firefox 57.0 og det er en stor oppdatering med nytt grensesnitt, ny nettlesermotor og nye funksjoner. Støtten for utvidelser er også endret dramatisk.

Les også: Firefox-guide
Firefox 57

Firefox 57 har fått den nye nettlesermotoren Quantum og et nytt og mer moderne grensesnitt. Adresselinjen og ny fane-funksjonen er forbedret. Videre er funksjonen får utvidelser blitt endret med potensielt store konsekvenser.

Den nye nettlesermotoren er bygget helt fra grunnen av med de nyeste teknologiene på plass og det skal bety bedre ytelse for nettleseren. Mozilla lover dobbelt så stor ytelse sammenlignet med forrige versjon.

Den nye Firefox-oppdateringen vil påvirke mange utvidelser. Firefox støtter nå kun utvidelser som bruker standarden WebExtension API. Du kan eventuelt besøke adressen about:addons og velge Vis foreldede utvidelser for å se hvilke utvidelser som ikke lenger er støttet. Du kan eventuelt aøke etter alternativer for å erstatte utvidelser som ikke lenger støttes.

Last ned

Firefox kan i utgangspunktet oppdateres via Hjelp, Om Firefox, men Firefox 57 skal offisielt lanserer tirsdag 14. november 2017. Derfor er den nye versjonen sannsynligvis ikke klar akkurat nå. Hvis du ikke klarer å vente kan du likevel laste ned den nyeste versjone via ftp.mozilla.org hvis du har 64-bit Windows og du ønsker en nettleser på norsk bokmål. Hvis du skal ha en annen versjon må du bla deg tilbake på FTP-serveren og finne den rette versjonen. Du kan ellers bare vente og oppdatere senere i dag når oppdateringen er klar på den vanlige måten.

Kilder: dev.allizom.org, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *