Stor oppdatering for Firefox

Mozilla har lansert nettleseren Firefox 55 og denne gangen dreier det seg om en av de viktigste oppdateringen noensinne. Det som først og fremst er blitt forbedret er ytelsen.
Les også: Firefox-guide

Dette er noen av nyhetene:

  • Støtte for virtuell virkelighet i form av WebVR og dermed kan Firefox bruke VR-enheter – du finner demoer på mozvr.com.

  • Muligheter til å optimalisere ytelsen. Dette innebærer en mulighet til å aktivere maskinvareakselerasjon i Windows 10 Anniversary Edition, og en mulighet til å endre antall samtidige prosesser slik at nedlasting av nettsider blir raskere.

  • En del brukere kan ta skjermbilder i selve nettleseren, altså uten noen utvidelser. Utvalgte brukere vil se et saks-ikon på verktøylinjen i nettleseren. Skjermbilder kan lagres i nettskyen eller deles på sosiale tjenester.

    Les også: Slik fungerer about:config

    Hvis du ikke ser saks-ikonet kan du aktivere funksjonen via about:config og søk etter «extensions.screenshots.system-disabled» og dobbeltklikk på verdien for å endre den til «false» – da skal saks-ikonet være synlig umiddelbart.

  • Bedre adresselinje med blant annet bedre søkefunksjon direkte fra adresselinjen.

  • Oppdatert sidelinje for bokmerker, historikk og synkroniserte faner.

  • Firefox er blitt optimalisert for mange åpne faner samtidig.

Du finner detaljene på mozilla.org.

Last ned

Du finner Firefox 55 på mozilla.org. Har du alleredde Firefox kan du oppdatere til versjon 55 via menyvalget Hjelp, Om Firefox.

Kilde: betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *