Viktig oppdatering for Firefox

firefox_logo

Nettleseren Firefox sliter med å hevde seg i knallhard konkurranse med blant annet Google Chrome, men nå slår den tilbake med en rekke store nyheter. Det er først og fremst innen sikkerhet, men nettleseren skal også være raskere og mer stabil.

Les også: Bli bedre kjent med Firefox

Dette er nytt

Dette er noen av nyhetene i Firefox 48:

  • Kjører flere prosesser samtidig
    En av de store nyhetene er at nettleseren kjører nå funksjoner i separate prosesser. Utviklerne mener dette vil gjøre nettleseren mer stabil, sikker og at det også vil øke ytelsen.

  • Utvidelser må signeres før de brukes
    Dette var tidligere en valgmulighet, men nå kan ikke utvidelser kjøres uten signering (verifisering). En skadelige utvidelse kan gjøre mye rart med en nettleser, for eksempel bytte startside, endre standard søkemotor og legge til uønskede verktøylinjer. I verste fall kan de gjøre nettleseren ubrukelig. Nå må alle utvidelser godkjennes av Mozilla før de kan brukes i Firefox.

  • Beskyttelse mot skadelige nedlastinger
    Den nyeste Firefox-versjonen kommer med en rekke tiltak som beskytter datamaskinen mot potensielt skadelige nedlastinger. Dette blir synlig på flere nivåer. Du vil blant annet få et varsel dersom du er i ferd med å laste ned en fil som kan være skadelig eller at den aktuelle filen ikke er populær.

Les mer om nyhetene på mozilla.org.

Last ned

Du finner Firefox 48 på mozilla.org.

Kilder: Mozilla.org, Ghacks.net
You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *