Den store filmstrømmeguiden

Det finnes etter hvert ganske mange nettsider som tilbyr strømming av filmer og TV-serier på nett. På denne siden får du en oversikt over tjenester Dataporten har omtalt.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Det vil nok overraske deg hvor mange slike strømmetjenester som finnes for film, og ikke minst hvor mange som er helt gratis. Her finner du en omtale av 34 filmtjenester. Halvparten av tjenestene er helt gratis.

Les også: Facebook-gruppe for filmelskere

Netflix

Priser: 89, 109 og 159 NOK per måned.
Gratis prøve i en måned.

Netflix er den mest populære strømmetjenesten for film og TV-serier. Filmutvalget er bra for de fleste. Du finner gode tips i vår Netflix-guide.

Les også: Trikset som åpner Netflix-arkivet

HBO Max

Pris: 89 NOK per måned

HBO Max er en tjeneste som har erstattet HBO Nordic. Filmutvalget her er overraskende stort, faktisk større enn på Netflix. Les mer i vår artikkel.

SkyShowtime

Pris: 79 NOK per måned.

SkyShowtime er en strømmetjeneste som ble lansert i september 2022. Tilbyr filmer og serier for rimelig betaling. Les mer i vår artikkel

MUBI

Pris: 129 NOK per måned.
Gratis prøve i en uke.

MUBI er et interessant konsept som er annerledes enn mange andre film-tjenester. Filmutvalget på MUBI er faktisk bedre enn det Netflix har å by på, men MUBI viser kun deler av utvalget til enhver tid. Dette er en tjeneste for filmnerder som liker arthaus-filmer. MUBI har filmer du ikke finner andre steder. Les mer i vår artikkel.

BritBox

Pris: 89 NOK per måned.

BritBox tilbyr ikke så mange filmer, men du får et stort utvalg av TV-innhold fra BBC og ITV, inkludert mange populære britiske TV-serier. Les mer i vår artikkel

Amazon Prime Video

Pris: 65 NOK per måned.

Amazon Prime Video er et alternativ til Netflix, men filmutvalget er begrenset. Amazon Prime Video tilbyr blant annet en mulighet til å laste ned filmer for å se på det offline, det vil si uten at du trenger å være koblet til internett. Les mer i vår artikkel.

Disney pluss

Pris: 89 NOK

Utvalg av film og serier er ganske bra. Her finner du masse godbiter, både nyere og klassikere. Er du Star Wars-fan får du mye for pengene. Disney satser også stort på tegnefilmer og superheltfilmer. Les mer i vår test.

Discovery+

Discoveryplus.no tilbyr TV-innhold fra TVNorge, FEM, MAX, VOX, Discovery, Eurosport, TLC, ID og Animal Planet. Les er i vår artikkel.

SF Anytime

Pris: rundt 29 NOK til 129 NOK per film.

SF Anytime tilbyr kjøp og leie av film på nett. Filmutvalget er overraskende godt. Les mer i vår vår artikkel.

C More

Pris: 99 NOK per måned

C More er en strømmetjeneste for film og TV-serier. Filmutvalget er begrenset. Les mer i vår artikkel.

Strim

Pris: 129 NOK per måned

Strim.no er egentlig ikke en ren filmstrømmetjeneste, men tilbyr en TV-pakke som inkluderer blant annet film. Dette er et tilbud til deg som ikke har en pakke fra din TV-leverandør. Les mer i vår artikkel.

Allente

Allente tilbyr TV-pakker med flere TV-kanaler som inkluderer filmer. Pris: 279 NOK per måned. Les mer i vår artikkel

Telia Play

Dette er et tilbud for Telia-kunder

Telia Play er en tjeneste og en app som gjør at du kan se TV-innhold på en hvilken som helst enhet. Les mer i vår artikkel.

T-We

Dette er et tilbud for Telenor-kunder.

T-We er en strømmetjeneste fra Telenor. Les mer på telenor.no.

Apple TV+

Pris: 59 NOK per måned.

Apple TV+ tilbyr TV-serier på enheter som Apple TV, Mac, iPhone, iPad og AirPlay. Denne tjenesten er med andre ord tilpasset for deg som har en enhet fra Apple.

Curiosity Stream

Pris: 11,9 USD (115 NOK) per år.

Curiosity Stream er en strømmetjeneste som spesialiserer seg på dokumentarer. Drømmetjenesten for deg som elsker dokumentarer – det skader ikke at prisen er lav.

Filmarkivet.no

Pris: 39 NOK per måned for abonnement og 39 NOK for leie av enkeltfilmer.

Filmarkivet.no er en filmstrømmetjeneste som fokuserer på norsk film. Det er Norsk Film AS som er ansvarlig distributør for Filmarkivet. Les mer i vår artikkel.

Blockbuster.no

Pris: fra 49 NOK for å leie én film.

Blockbuster.no er ikke abonnementtjeneste, men en tjeneste som gir deg en mulighet til å leie en film her og nå. Her finner mange populære filmer som har hatt premiere på kino for noen uker tilbake. Les mer i vår artikkel.

Viaplay

Pris: 119 NOK per måned.

Viaplay har et godt utvalg av populære og nyere filmer. Du betaler et fast beløp hver måned, men du kan også kjøpe filmer. Les mer i vår artikkel.

NRK

NRK.no tilbyr visning av film. Dette er gratis i Norge.

Filmoteket

Pris: gratis hvis du har et lånekort på et bibliotek

Filmoteket.no er en tjeneste som gjør det mulig for deg å låne film fra biblioteket med ditt lånekort uten at du trenger å besøke biblioteket – filmen strømmes via internett. Les mer i vår artikkel.

Cineast.no

Cineast.no er bibliotekenes digitale filmkanal. Her finner du en oversikt over hvilke filmer som strømmes fra biblioteker i Norge. Husk at du må skaffe deg lånekort først for å se filmene, men dette er gratis!

Norsk filminstitutt

Pris: gratis hvis du har lånekort på et norsk bibliotek.

Norsk filminstitutt tilbyr gratis filmer hvis du har lånekort på bibliotek. Les mer i vår artikkel.

DocumentaryHeaven

Pris: Gratis

Documentaryheaven.com er en samling av dokumentarer som finnes på andre nettsteder som YouTube og Vimeo. Liker du dokumentarer er dette nettsteder å anbefale. Les mer i vår artikkel.

Open Culture

Pris: Gratis.

Openculture.com tilbyr et stort utvalg av gamle filmklassikere. Les mer i vår guide.

Internet Archive

Pris: Gratis,

Internet Archive er en nettside som samler inn kulturstoff av ulike typer. Her kan du se på en rekke filmklassikere helt gratis direkte i nettleseren. Les mer i vår artikkel.

Oldmovies

Prise: Gratis.

Old Movies er en app for Android som gjør det mulig å se gamle filmer helt gratis. Les mer i vår artikkel.

Classic Cinema Online

Pris: Gratis.

Classiccinemaonline.com er en nettside for oss som liker gamle filmer. Denne nettsiden har ikke den store kvaliteten og den oppdateres sjelden, men liker du gamle filmer finner du en del godbiter her. Les mer i vår artikkel.

YouTube

Pris: både gratis og fra 39 NOK til 199 NOK

YouTube tilbyr et stort utvalg av filmer, både filmer som er helt gratis og leie/kjøpefilmer for en pris fra 39 NOK til 199 NOK. Les mer i vår artikkel.

DTube

DTube er et alternativ til YouTube uten reklame. Les mer i vår artikkel.

Pluto TV

Pris: Gratis – reklamefinansiert.

Pluto TV tilbyr for det meste populært TV-innhold. Denne tjenesten viser en TV-serie LIVE, men du kan skifte kanal fra menyen til venstre. Her kan du også se filmer, men utvalget er begrenset

Plex

Pris: gratis

Plex er en tjeneste som tilbyr gratis TV og filmer. Les mer i vår artikkel.

Rakuten TV

Pris: gratis med reklame

Rakuten TV er en tjeneste som både har filmer du må betale for og også tilbyr reklamefinansierte filmer som er helt gratis. Les mer i vår artikkel.

TopDocumentaryFilms

Pris: gratis.

Topdocumentaryfilms.com er et godt alternativ for deg som liker dokumentarer. Nettstedet startet i 2007 som en blogg drevet av én person, men per i dag er det flere som kvalitetssikrer og vedlikeholder nettstedet. Dette nettstedet tilbyr dokumentarer som er lenket til andre nettsteder som YouTube. Les mer i vår artikkel.

Oversikt over tjenestene

Ønsker du å få en oversikt over de forskjellige tjenestene og hvilke filmer de har å by på kan du bruke JustWatch eller Playpilot.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *